Mark Hofman
Mark Hofman Tech 15 jan 2019

Galaxy S10: Samsungs 5G Beyond X is een beest van een smartphone

Samsung komt komende maand met de lancering van de Galaxy S10 serie. Naar verwachting krijgen we drie toestellen uit deze line-up te zien, maar er staat ons dit jaar ook een vierde variant te wachten. Om het tienjarige jubileum van de Galaxy smartphones te vieren, lanceert Samsung de Beyond X. Deze Galaxy smartphone is voorzien van 5G ondersteuning en een gigantische batterij. Maar door nieuwe informatie van ETNews, blijkt deze smartphone ook op het gebied van specificaties een absoluut beest te zijn. 

Samsung lanceert krachtigste smartphone ooit

De klok begint te tikken en we zijn steeds dichterbij de lancering van de nieuwe Galaxy S10 serie. Samsung is, met deze serie, de afgelopen maanden zonder twijfel de meest besproken producent. Op 20 februari houdt het haar Unpacked event, waar we naar verwachting vier toestellen te zien krijgen. Naast de drie Galaxy S10 smartphones, krijgen we ook eindelijk meer te zien van de opvouwbare smartphone. Maar wie denkt dat de producent na deze lancering achterover gaat leunen, heeft het mis. Er komt ook een vierde variant van de Galaxy S10, in de vorm van de Beyond X. Ondanks het feit dat dit slechts een codenaam is, weten we al best veel van deze smartphone. Maar door nieuwe informatie van ETNews, wordt er nog net iets meer licht geschenen op de specs van het toestel. En die zijn uiterst indrukwekkend.

Galaxy S10 Renders

In een verslag van ETNews krijgen we nieuwe informatie rondom de Galaxy S10 Beyond X. Waar deze naam al maanden rondgaat, meldt het medium nu dat we Samsung het ultieme toestel de Galaxy S10 X gaat noemen. Deze naam is niet afkomstig van het tienjarig jubileum, maar ook voor de woorden die het zelf voor het toestel gebruikt: eXperience en eXpansion. Maar wat houdt dat nu precies in?

Galaxy S10 X wordt een absoluut beest

Het lijkt erop dat de S10 X de krachtigste en meest futuristische smartphone gaat worden welke ooit op de markt verschenen is. Dit past perfect bij de geruchten die we eerder hoorden over features als zes camera’s (twee voor en vier achter), een gigantisch 6.7-inch AMOLED display en 3D sensoren op zowel de voorkant als de achterkant. ETNews meldt ook dat de telefoon beschikt over een “geheim wapen”, welke in de vorm van AI technologie gestuurde software komt. Dit doet ons denken aan de pogingen die Google deed met AI assitentie in Android 9 Pie, maar Samsung lijkt daar nog een schepje bovenop te willen doen.

Uiteindelijk leren we van het verslag dat de “normale” Galaxy S10 serie rond 8 maart verschijnt in Korea, waar de S10 X pas op 29 maart verschijnt. Deze “normale” serie bestaat uit de S10, S10 Plus en de S10 Lite (ook wel bekend als de S10E). De prijs van deze laatste, goedkoopste, variant zal rond de €700 en €800 liggen. De Galaxy S10 X zal mogelijk voor een prijs van €1600 over de toonbank gaan. Een flink bedrag voor een absoluut beest van een smartphone.

Samsung Galaxy S10

Het Unpacked event van Samsung vindt plaats op 20 februari 2019, waar we ook de opvouwbare Galaxy F van de producent te zien krijgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ETNews

Reageer op artikel:
Galaxy S10: Samsungs 5G Beyond X is een beest van een smartphone
Sluiten