Smartphones 12 feb 2019 Mark Hofman

Alles wat we weten over de gloednieuwe Samsung Galaxy S10

Samsung Galaxy S10e

De Samsung Galaxy S10e stond eerder bekend als de Galaxy S10 Lite. Dit toestel is de goedkoopste variant van de drie en heeft dus, op papier, het minste te bieden. Het toestel is voornamelijk gemaakt voor mensen die geen zin hebben om duizend euro uit te geven aan een smartphone. Hierdoor is het dan ook een directe concurrent van de iPhone XR, de goedkoopste iPhone van 2018.

Maar wat heeft de Galaxy S10e nu te bieden, hoe ziet hij eruit, wat voor specificaties draagt het en hoeveel kost het apparaat?

Design

Het design van de Samsung Galaxy S10e verschilt niet heel erg veel dan dat van de normale S10. Het toestel draagt een 5.8-inch AMOLED scherm en is voorzien van een punch-hole notch. Gezien het feit dat het een Samsung toestel zien, moeten we dit wel een infinity-O display noemen. In tegenstelling tot andere Galaxy S toestellen is het scherm van dit toestel plat. Omdat we te maken hebben met het goedkoopste model van de drie, beschikt de S10e niet over een ultrasonische vingerafdrukscanner in het scherm. Deze zit aan de zijkant en is verborgen in de aan/uit knop van de S10. Aan de achterkant is een dual-camerasysteem te vinden, waardoor hij zichzelf ook van de grotere broertjes weet te onderscheiden.

Samsung Galaxy S10e gelekt

Specificaties

De Galaxy S10e draagt dus een 5,8-inch AMOLED scherm met Infinity-O. Het toestel draait op een Exynos 9820 chipset in Europa, waar dat in Amerika de Snapdragon 855 chipset is. De 10e is voorzien van 6GB aan werkgeheugen en moet het verder doen met 128GB aan opslagcapaciteit. De gezichtsherkenning is aanzienlijk verbeterd door de 3D scanners in de camera. Het toestel wordt ondersteund door een 3100mAh batterij, welke door middel van USB-C op te laden is.

Opvallende features

Een van de meest opvallende features van de Galaxy S10e, is misschien wel de vingerafdrukscanner. Deze zit verborgen in de aan/uit knop, waar dit bij de Galaxy S10 en S10 Plus gewoon in het display verwerkt zit. Daarnaast beschikt het toestel uiteraard over een Infinity-O display en gaan de geruchten dat dit de eerste toestellen gaan worden met Wifi6 ondersteuning. Dat betekent dus ook dat de goedkopere 10e met de ondersteuning aan de haal zal gaan.

Samsung Galaxy S10 Lite

Prijzen en beschikbaarheid

Op 20 februari, tijdens Unpacked 2019, ziet de serie eindelijk het daglicht. Ook de Galaxy S10e zal die dag getoond gaan worden en zal vervolgens, naar verwachting, vanaf 8 maart 2019 in de winkels liggen.

De S10e wordt beschikbaar in de kleuren Canary Yellow, Prism Black, Green en White. Ook zal er een blauwe variant op de markt komen, maar dat gebeurt pas in een later stadium. De 6GB/128GB variant, en tevens de enige variant, zal voor €749 beschikbaar zijn.

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Alles wat we weten over de gloednieuwe Samsung Galaxy S10
Sluiten