Smartphones 12 feb 2019 Mark Hofman

Alles wat we weten over de gloednieuwe Samsung Galaxy S10

Samsung Galaxy S10

De afgelopen maanden, zelfs voor de overige varianten bekend werden, zijn we compleet kapot gegooid met geruchten over de “standaard” Galaxy S10. Waar de goedkopere 10e geen voorganger heeft, is dat bij de S10 wel anders. Dit wordt namelijk de grote opvolger van de, iets minder gelukte, Galaxy S9. Je zou kunnen zeggen dat het toestel een directe concurrent van de iPhone XS wordt, maar gezien de aanzienlijk lagere prijs is die strijd best oneerlijk te noemen.

Wat heeft het toestel te bieden, hoe ziet hij eruit, wat voor specificaties draagt het en hoeveel kost de S10?

Design

Het design van de Galaxy S10 is aanzienlijk anders dan dat van de Galaxy S9. Het eerste wat direct opvalt aan de voorkant is het Inifnity-O scherm, wat simpelweg een gat in het scherm is waar de camera in zit. Het display is ook direct een stuk groter, door de kleinre schermranden waarmee de S10 te maken heeft. Draai het toestel om en je ziet een triple-camerasysteem schitteren. De vingerafdrukscanner is nergens te bekennen aan de buitenkant en dat heeft een simpele reden: deze zit in het scherm verborgen.

Samsung Galaxy S10e blue

Specificaties

De Samsung Galaxy S10 beschikt over een 6.1-inch AMOLED scherm en draait in Europa op een Exynos 9820 chipset. In Amerika is dit, net als bij de 10e, een Snapdragon 855. Dit gaat gepaard met 6GB aan werkgeheugen en 128GB opslagcapaciteit, of met 8GB werkgeheugen en 512GB opslagcapaciteit. Wat betreft de batterij zijn er nog zaken die onduidelijk zijn. De Galaxy S10 gepaard gaat met een 3500mAh batterij of een 3300mAh batterij, welke van de twee dit exact is lijkt niet duidelijk te zijn.

Opvallende features

Als we het hebben over opvallende features, dan is de ultrasonische vingerafdrukscanner er zonder twijfel eentje van. Hierdoor is het mogelijk om je vinger op een groot vlak op het scherm te leggen, om het toestel te ontgrendelen. Daarnaast is het triple-camerasysteem ook zeker een opvallende feature en beschikt dit toestel over een verbeterde 3D lens voor gezichtsherkenning.

Samsung Galaxy S10 officiële beelden

Prijzen en beschikbaarheid

Op 20 februari ziet ook de Galaxy S10 het daglicht, welke in verschillende kleurenopties beschikbaar zal zijn. Zo is het toestel in Prism Black, Emerald Green, Pearl White en Blue te verkrijgen. De exacte datum ontbreekt nog, maar ook hier wordt uitgegaan van 8 maart.

Ook qua interne specificaties zijn er twee verschillende varianten van de S10. Zo is er de 6GB/128GB variant voor €899 en de 8GB/256GB variant voor €1149.

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Alles wat we weten over de gloednieuwe Samsung Galaxy S10
Sluiten