Smartphones 12 feb 2019 Mark Hofman

Alles wat we weten over de gloednieuwe Samsung Galaxy S10

Samsung Galaxy S10 Plus

De Galaxy S10 Plus is, tot de 5G Galaxy S10 X uitkomt, de grootste en meest geavanceerde variant van de serie. Deze komt niet alleen met de meeste verschillende varianten, maar beschikt ook over de meest indrukwekkende specificaties. Daarnaast is dit het eerste toestel ter wereld die een dual-selfiecamera hanteert. De persoon die helemaal los wil gaan en het beste van het best wil hebben, zal zonder twijfel voor de Galaxy S10 Plus gaan.

Wat heeft het toestel te bieden, hoe ziet hij eruit, wat voor specificaties draagt het en hoeveel kost de S10 Plus?

Design

Het triple-camerasysteem van de Galaxy S10 Plus valt op, maar is niet het eerste wat je ziet. Hetzelfde geldt voor de ontbrekende (fysieke) vingerafdrukscanner, deze zit ook bij de S10 Plus in het scherm verwerkt. Het eerste wat opvalt is zonder enige twijfel de dual-selfiecamera, welke in Infinity-O vorm in het toestel is verwerkt. Het is niet alleen een unieke feature, maar ook nog eens superstrak qua design.

Verder is het toestel groot, zijn de randen afgewerkt met een hoek (edge) en is hij volledig van glas gemaakt.

Galaxy S10 Plus MKBHD prototype

Specificaties

Op het gebied van specificaties valt er genoeg te zeggen over de S10 Plus. Het toestel beschikt over een 6.4-inch Super AMOLED scherm, welke dus voorzien is van een dual-selfiecamera. Onder de motorkap vinden we een Exynos 9820 of een Snapdragon 855 chipset, welke gepaard gaan met een flinke variatie aan werkgeheugen. Het toestel komt minimaal met 6GB aan RAM en komt maximaal met 12GB aan RAM. De S10 Plus komt niet alleen met een gigantisch scherm, maar ook met een gigantische batterij. Met 41000mAh kom jij zonder twijfel de dag door. Geen zin om hem op te laden met USB-C, dan is er uiteraard ook ondersteuning voor draadloos opladen.

Opvallende features

De Galaxy S10 Plus is stevig, de Galaxy S10 Plus is een gevaarte en de S10 Plus is een beest van een smartphone. De meest opvallende features zijn misschien wel de dual-selfiecamera die in het display verwerkt zitten en de gigantische batterij waarmee deze telefoon gepaard gaat. Samsung heeft flink uitgepakt met de meest uitgebreide versie van dit toestel. Die beschikt niet alleen over 12GB aan RAM geheugen, maar ook aan 1TB opslagcapaciteit.

Dit toestel moet, tot nu toe, de meest complete versie van de S10 serie worden. Met deze specificaties wordt dat het ook wel.

Samsung Galaxy S10 officiële beelden

Prijzen en beschikbaarheid

De Galaxy S10 Plus zal ook tijdens Unpacked 2019 het daglicht zien en zal ook rond 8 maart beschikbaar zijn voor de consument. Naast het feit dat dit toestel net als zijn voorgangers beschikbaar is in de kleuren Prism Black, Emerald Green, Pearl White en Blue (limited) komt het toestel ook in twee unieke kleuren. De meest uitgebreide versie van de S10 Plus zal in Keramisch zwart of Keramisch wit beschikbaar zijn.

De 6GB/128GB variant kost je €999, de 8GB/512GB variant €1249 en de 12GB/1TB variant kost je €1499

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Alles wat we weten over de gloednieuwe Samsung Galaxy S10
Sluiten