Mark Hofman
Mark Hofman Tech 5 mrt 2019

DisplayMate duidelijk: Galaxy S10 nu al een autoriteit

De Samsung Galaxy S10 ziet al enige tijd het daglicht, maar verschijnt pas eind deze week in de winkels. Echter kan de media er al enige tijd mee aan de haal, wat resulteert in het feit dat de eerste reviews binnen stromen. Zo heeft het scherm-gespecialiseerde DisplayMate uitvoerig het toestel bestudeerd en komt het tot de volgende conclusie: de Galaxy S10 heeft het beste smartphone scherm van de gehele markt. 

“Galaxy S10 heeft het beste display van de markt”

DisplayMate is een website die elke smartphone aan een aantal diepgaande test blootlegt, om op deze manier de kwaliteit van het display vast te leggen. Iets wat uiteraard ook gebeurde bij Samsungs nieuwe vlaggenschip: de Galaxy S10. Het toestel heeft de markt de laatste maanden aanzienlijk beziggehouden en de geluiden rondom het toestel zijn alles behalve negatief. Het toestel ziet er strak uit, beschikt over goede specificaties en heeft dus een ontzettend sterk display. Althans, dat is wat de DisplayMate score ons vertelt.

Samsung wist met de Galaxy S9 en Note 9 een record-brekend scherm op de markt te brengen. Een geintje wat de producent met de Galaxy S10, volgens de grootste autoriteit op het gebied van displays, wederom te flikken. DisplayMate heeft het toestel na een flinke lading tests voorzien van het cijfer A+, wat het hoogste cijfer is wat het platform kan geven. Het grootste pluspunt? De helderheid van het scherm, wat maar liefst 17% helderder is dan de Galaxy S9. En dat scherm werd al verdomde goed beoordeeld door DisplayMate.

Reviewer Dr. Raymond M. Soneira was voornamelijk onder de indruk van de levensechte kleuren de Galaxy S10 weet te produceren. Zo laat hij in een statement weten dat het scherm “het meest kleur-nauwkeurige display is wat we ooit hebben gemeten”. Een veer in het achterwerk van Samsung die nog ruimte genoeg over gehouden heeft voor nog meer veren. Zo laat Soneira weten dat het display waarschijnlijk “beter is dan je huidige smartphone, HDTV, tablet, laptop of computer monitor.”

Samsung Galaxy S10 preview uitgelicht

Benieuwd wat onze eerste indruk was van de Samsung Galaxy S10? Check dan onze preview!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

DisplayMate

Reageer op artikel:
DisplayMate duidelijk: Galaxy S10 nu al een autoriteit
Sluiten