Spannende features Samsung Galaxy S10 camera ontdekt in code

Het duurt nog maar een weekje voordat de Samsung Galaxy S10 officieel wordt onthuld, maar dat zorgt er niet voor dat er minder leaks opduiken. Er lijkt zelfs steeds meer informatie over het nieuwe vlaggenschip online te verschijnen en het laatste stukje info dat we hebben kunnen bemachtigen, heeft te maken met de camera van van de Galaxy S10. Deze zou met allerlei spannende nieuwe features komen, waardoor je toch zin hebt om je Galaxy S9 in te wisselen.

Langere slowmotion video’s

Vooral als je houdt van slowmotion video’s. Op het moment kun je met de Galaxy S9 Slow-mo video’s maken van 960 fps die 0,2 seconden duren. Met de galaxy S10 zou je daarentegen Slow-mo video’s kunnen schieten die twee keer zo lang zijn. Bij 480 fps zou dat zelfs 0,8 seconden zijn. Daarnaast zou er ook een Best Shot feature worden toegevoegd aan het camera arsenaal, die je helpt om de best mogelijke foto te maken. De feature zou je aanwijzingen geven over hoe je de camera moet houden om vervolgens automatisch een foto te maken onder de optimale omstandigheden.

Samsung Galaxy S10

Meer bokeh opties met Galaxy S10

Ook het bokeh effect zou zijn aangepakt bij de Galaxy S10 en je nu meer opties geven. Naast het standaard scherptediepte-effect zou je ook ervoor kunnen kiezen om de wazige achtergrond zwart/wit te maken met Color Point. Mono zou weer de hele foto zwart/wit maken, terwijl Side Light verlichting zou verzorgen aan de zijkant van het gezicht dat je fotografeert. Dan hebben we nog Spin voor wat licht op de achtergrond en twee andere opties, waarvan nog niet bekend is wat ze precies doen.

Extra scènes en advies

Dat lijken al redelijk wat toevoegingen, maar volgens de leak komt er nog meer. Zo zou je onder andere met AI documenten kunnen scannen en zou je stabielere video’s kunnen maken. Daarnaast zou de camera ook tien extra scènes kunnen herkennen, om vervolgens de settings automatisch te optimaliseren. Ook zou je Galaxy S10 je verder nog kunnen adviseren over welke modus je moet gebruiken, zodat je de best mogelijke foto’s kunt maken.

Al deze juicy informatie werd door XDA Developers gevonden in code, maar natuurlijk is niks zeker totdat het toestel daadwerkelijk is onthuld. Inmiddels zijn er al behoorlijk wat renders van de smartphone gelekt, waaronder de S10 in een strakke blauwe uitvoering.

 

PhoneArena

Reageer op artikel:
Spannende features Samsung Galaxy S10 camera ontdekt in code
Sluiten