Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 11 dec 2018

Gelekte case Samsung Galaxy S10 brengt onverwacht goed nieuws

Volgend jaar wordt het jaar van de 5G smartphones, dat is nu al duidelijk. Samsung werkt ook al aan een eigen 5G smartphone, en OnePlus, Xiaomi en Huawei hebben ook al hun eigen modellen aangekondigd. Eerst is het echter tijd voor de Samsung Galaxy S10.

Samsung Galaxy S10

Voor de Koreaanse fabrikant hangt er veel van de Galaxy S10 af. 2018 is een mager jaar voor de fabrikant. Het merk is qua het aantal verkochte units nog steeds marktleider, maar het gat wordt steeds kleiner. Vooral in het mid-range segment pakken Chinese concurrenten op rap tempo marktaandeel af.

Dat wil Samsung op gaan lossen door eerst te innoveren in het mid-range segment. Dat zag je gisteren al gebeuren. De Galaxy A8s heeft een stukje innovatie dat normaliter eerst naar de Galaxy S10 was gekomen: een gat in het scherm, waar de selfiecamera in huist.

Headphone jack

Tof, maar dat zal niet genoeg zijn om de fans te overtuigen. Het lijkt erop dat de fabrikant ook op een ander vlak de consument gaat pleasen. De doorgaans zeer betrouwbare en accurate leaker IceUniverse heeft een vermeende case van de Galaxy S10 gedeeld. Met, echt, een uitsparing voor een headphone jack.

Geruchten van eerder dit jaar wezen erop dat Samsung juist uiteindelijk die port zou gaan schrappen. Dat nieuws werd slecht ontvangen, want Samsung was juist een van de laatste grote spelers die de port behield. Google en OnePlus, die eerder Apple belachelijk maakten voor het schrappen van de port, deden dit jaar toch zelf hetzelfde.

Het is voor Samsung dus een mooie unique selling point in de industrie. Dankzij deze leak lijkt het er sterk op dat de Koreaanse fabrikant die kans ook goed gaat benutten. Neem dit soort nieuws voorlopig echter met een korrel zout, want in februari weten we pas zeker hoe de Galaxy S10 en Galaxy S10 Plus er precies uit gaan zien. Tot dan nog een mooie grap:

Reageer op artikel:
Gelekte case Samsung Galaxy S10 brengt onverwacht goed nieuws
Sluiten