Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 11 jan 2019

Samsung onthult per ongeluk design Galaxy S10 op site (en grijpt snel in)

Sinds gisteren weten we wanneer de Samsung Galaxy S10 zal worden onthuld: op 20 februari. Dat heeft de Koreaanse techgigant namelijk zelf officieel bevestigd middels een uitnodiging. Maar hoe gaat het nieuwe flagship eruit zien?

Samsung Galaxy S10

Daar weten we al best veel over, door de bijna oneindige barrage aan leaks van de afgelopen maanden. Dit keer doet Samsung echter zelf ook een duit in het zakje. Althans, daar lijkt het sterk op.

Samsung onthulde eind vorig jaar een nieuwe interface voor zijn toestellen, One UI. Samsung Newsroom, een nieuwsomgeving voor pers, werd gisteren aangevuld met een artikel over de voordelen van die nieuwe interface.

Samsung Galaxy S10Normaliter zou niemand het daarover hebben, tot men eens goed naar de afbeeldingen bij het artikel keken. Het lijkt er namelijk sterk op dat Samsung per ongeluk een afbeelding van de Samsung Galaxy S10 heeft gebruikt. We zien minimale schermranden en een uitsparing voor de selfiecamera rechtsboven in het scherm.

Het design komt vrijwel exact overeen met eerder gelekte beelden. Maar daar blijft het niet bij! Samsung heeft nadat een aantal blogs hierover begonnen te schrijven snel de afbeelding offline gehaald, en vervangen door een nieuwe. Dit keer zonder uitsparing voor de camera, en met dikkere schermranden.

Samsung Galaxy S10
.. En de nieuwe

Foutje?

Waarom zou de Koreaanse techgigant dat doen als dit niet het design van een onaangekondigd toestel was? We hebben het immers over een vrij willekeurig artikel over een stukje software. Gelukkig hebben oplettende lezers er een screenshot van gemaakt.

Waarschijnlijk gaat het om marketingbeeld dat pas ingezet had moeten worden na 20 februari. Oftewel, nadat Samsung zijn nieuwe smartphones officieel heeft onthuld. In een gigantisch bedrijf met zoveel werknemers worden er soms fouten gemaakt. Dergelijk beeldmateriaal zal immers grotendeels al klaar staan.

Reageer op artikel:
Samsung onthult per ongeluk design Galaxy S10 op site (en grijpt snel in)
Sluiten