Ilona Braam
Ilona Braam Smartphones 13 mrt 2019

Gezichtsherkenning Samsung Galaxy S10 wel erg makkelijk te foppen

Onlangs heeft Samsung vol trots zijn Galaxy S10 handsets onthuld en de toestellen komen met allerlei nieuwe features. Ook een face unlock feature is weer van de partij om de toestellen te kunnen ontgrendelen. Uit verschillende posts van gebruikers blijkt echter dat het nog steeds erg verstandig is om niet alleen gezichtsherkenning te gebruiken om je smartphone te beschermen tegen nieuwsgierige ogen. De feature blijkt wel erg makkelijk om de tuin te leiden.

Galaxy S10 ontgrendeld met video

Dat zien we bijvoorbeeld in een video van YouTube gebruiker Unbox Therapy. In de video laat hij zien hoe hij zijn Samsung Galaxy S10 kan ontgrendelen via face unlock door er een andere smartphone voor te houden, waarop een video met zijn gezicht te zien is. Het duurt een paar seconden en dan vindt de Galaxy S10 het goed genoeg. De Youtuber wijst er ook nog op dat hij in de video een petje op heeft en zijn gezicht redelijk wegvalt in de schaduwen. Ook zijn er vingerafdrukken op het scherm te zien. Wat dat betreft laat de S10 zich niet van de wijs brengen door petje en wat schaduwen, wat op zich weer een plus is. Alleen jammer dat het toestel niet doorheeft dat het om een video gaat, hoewel Samsung gebruikers van tevoren wel waarschuwt niet teveel te verwachten van de feature.

Geslacht maakt ook niet uit

Dan hebben e Jane Manchun Wong, die zelfs ontdekte dat je niet eens een beeld van de eigenaar van het toestel nodig hebt. Als een gezicht hebt dat er een beetje op lijkt, is het ook al goed genoeg. Zo wist ze de Galaxy S10+ van haar broer te ontgrendelen met haar eigen gezicht. Helaas is er voor Samsung nog wat werk aan de winkel en Youtuber Unbox Therapy raadt dan ook na wat testen aan om alleen de vingerafdrukscanner te gebruiken als je je toestel echt veilig wilt vergrendelen.

Tot nu toe lijkt Apples Face ID het beste te werken als het gaat om gezichtsherkenning, hoewel ook dat systeem niet helemaal feilloos is. Wie weet dat LG de oplossing heeft gevonden met de G8 ThinQ. Deze is namelijk uitgerust met een zogenaamde handherkenning feature, die je hand zelfs tot op de aderen zou kunnen scannen.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

BGR

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Gezichtsherkenning Samsung Galaxy S10 wel erg makkelijk te foppen
Sluiten