Mark Hofman
Mark Hofman Tech 12 apr 2019

Samsung maakt Galaxy S10 feature sneller met software update

Samsung weet, met de nieuwe Galaxy S10, aanzienlijk veel succes te behalen. Ondanks het feit dat het toestel is voorzien van goedwerkende features, kan het volgens de producent altijd beter. Iets wat duidelijk wordt nu de producent een feature, die regelmatig gebruikt wordt, sneller heeft gemaakt door middel van een software update. 

Samsung maakt Galaxy S10 feature sneller

Het toevoegen van nieuwe technologieën in smartphones, is hetzelfde als het dragen van gloednieuwe schoenen. In het begin knelt het wellicht nog een beetje (of krijg je last van blaren), maar met een paar kleine tweaks lopen ze als een trein. Iets waar Samsung met de nieuwe Galaxy S10 serie ook mee te maken krijgt. De producent heeft de nieuwe vlaggenschip-serie voorzien van een ultrasonische in-screen vingerafdrukscanner. En waar de technologie goed werkt, kan het ten alle tijden beter.

De ultrasonische vingerafdrukscanner in de Galaxy S10, die geproduceerd is door Qualcomm, werkt hartstikke goed. Echter is er een geluid dat steeds terug blijft keren vanuit de consument: het duurt simpelweg te lang voor de smartphone ontgrendeld is. Een probleem dat Samsung oplost door middel van een software-update. Vanaf nu moet de scanner een aanzienlijk stuk sneller zijn. Althans, voor een aantal gebruikers dan. In tegenstelling tot de normale updates, is deze specifieke niet aan te vragen door gebruikers. Kortom: je kunt er pas mee aan de slag wanneer Samsung de wijziging doordrukt.

Samsung Galaxy S10 Plus review design

Gebruikers van Reddit hebben een “Biometrics security patch-Fingerprints” update op hun smartphone gevonden, waardoor de wijziging aan het licht komt. Samsung zelf heeft officieel nog niets over de situatie verteld. Wanneer de update precies uitkomt is op dit moment dus nog niet bekend.

Sneller en veilig? Nog niet!

Het hele idee achter de nieuwe Ultrasonische vingerafdrukscanner is meer veiligheid en snelheid voor de ontgrendel-methode. Het herkennen van een vingerafdruk duurde voorheen, in andere smartphones, net eventjes te lang en over de veiligheid ervan hoefden we het ook niet te hebben. Maar waar Samsung hier een aanzienlijke verbetering in door wilde voeren, lijkt het op dit moment nog niet gelukt te zijn. Gebruikers hebben hun frustraties over de scanner dan ook uitbundig geuit. Het grootste probleem: de vertraging tussen het aanraken van het scherm en de daadwerkelijke ontgrendeling.

Op dit moment hebben we geen flauw idee of Samsung ook iets doet aan de veiligheid. Ondanks het feit dat de scanner veiliger moest zijn dan voorheen, zijn er toch veel mensen die het voor elkaar hebben gekregen om de beveiliging, relatief makkelijk, te omzeilen. Met een simpele foto van een vingerafdruk, en een 3D printer, is de beveiliging zo gepasseerd. Althans, dat is wat dit onderzoek naar buiten bracht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Samsung maakt Galaxy S10 feature sneller met software update
Sluiten