Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 26 november 2018

Gelekt toestel geeft voorproefje op design Samsung Galaxy S10

De Samsung Galaxy S10 blijft in vele opzichten een mysterie. De geruchtenmolen draait op volle toeren, maar vooral het design is nog een geheim. Waar de Samsung Galaxy S9 amper te onderscheiden is van de Galaxy S8, kun je bij de Galaxy S10 op een flink redesign rekenen.

Samsung Galaxy S10 of Galaxy A8s?

De laatste geruchten wijzen op nog dunnere schermranden. De selfiecamera wordt naar verluidt in een gat in het scherm gestopt, het zogenaamde Infinity O-scherm dat de Koreaanse fabrikant tegelijkertijd met zijn opvouwbare toestel onthulde.

We hebben nu wellicht slecht nieuws voor je. Het lijkt er namelijk op dat het gelekte onderdeel waarop dat nieuws gebaseerd was, niet bestemd is voor de Galaxy S10. In plaats daarvan gaat het naar verluidt om het scherm van de Samsung Galaxy A8s.

Samsung Galaxy A8s Galaxy S10

Dat mag de pret echter niet drukken. De kans is namelijk nog steeds zeer aanwezig dat ook de Galaxy S10 deze kant op gaat. De fabrikant liet eerder dit jaar al weten dat innovatieve nieuwe features eerst in mid-range toestellen getest zouden worden. Dat is namelijk het segment waarin de Koreaanse fabrikant het de laatste jaren aflegt tegen de concurrentie.

Er is nu een persafbeelding gelekt van de Galaxy A8s, wat wellicht dus een voorproefje is op de S10. We zien duidelijk een camera-uitsparing, linksboven in het scherm. De uitsparing is 6.7mm groot. Naar verluidt wordt de uitsparing in het scherm van de Galaxy S10 2-3mm kleiner.

Samsung Galaxy A8s Galaxy S10

Althans, dat baseren we allemaal op geruchten, dus neem dat nieuws met een flinke korrel zout. Een tweede gelekte afbeelding toont de screenprotector van hetzelfde toestel. Vandaag lekte er ook al een Huawei Nova met een uitsparing in het scherm. Dat laat maar weer eens zien hoe opvallend gelijk die innovatie kan lopen, dus het is maar vraag welke fabrikant als eerste met deze innovatie op de markt komt.

Verdere geruchten rondom de Galaxy A8s wijzen op een driedubbele camera aan de achterkant, vergelijkbaar met de setup van de Galaxy A7. Verder kun je rekenenen op de Snapdragon 670 of 675, 6GB aan werkgeheugen en 64GB of 128GB aan opslaggeheugen.

Reageer op artikel:
Gelekt toestel geeft voorproefje op design Samsung Galaxy S10
Sluiten