Mark Hofman
Mark Hofman Tech 24 okt 2018

Die gelekte Galaxy S10 specificaties? Die kloppen niet!

Wanneer de Samsung Galaxy S10 aangekondigd gaat worden weten we niet, maar er is ook veel wat we al wel weten. Zo hebben we details over de processor, het scherm en de verschillende kleurenopties. Maar wat blijkt? De geruchten die over de specificaties rondgingen, die kloppen niet! Althans, voor een deel dan.

Galaxy S10 geruchten kloppen niet

De Samsung Galaxy S10 zit vast in de geruchtenmolen, iets wat hij al een aantal maanden doet. Het ene na het andere detail lekt uit en ook vandaag komt daar geen verandering in . SamMobile komt met nieuwe informatie over de toestellen van Samsung, waardoor er opeens heel veel meer vraagtekens ontstaan. De details van deze lek sluiten namelijk totaal niet aan op de geruchten die we al eerder hoorden. Een gegeven wat zich vooral op de camera van de S10 lijkt te focussen. We snappen er niks meer van!

Het gerucht richt zich op het camerasysteem van de Galaxy S10, waarbij eerder vernomen werd dat deze uit vijf camera’s zou bestaan. De vraag is echter of dit wel echt zo is. Volgens dit gerucht gaat de standaard S10 gewapend zijn met een 12mp f/1.5 en 16mp f/1.9 dual-camera aan de achterkant. Welke versterkt wordt door een 16mp f/1.9 en 8mp f/1.9 camera aan de voorkant. Specificaties die van geen kant lijken te kloppen voor een Galaxy S10.

Galaxy s10 finger

Nu zou je kunnen bedenken dat het gekkigheid is wat er gezegd wordt, de bron niet klopt en we het gewoon links moeten laten liggen. Maar eerlijk is eerlijk: geduld is een schone zaak. Het valt namelijk op dat de rest van de specificaties uit deze lek wel kloppen. Het vermeldt een 5.8-inch OLED scherm, Qualcomm Snapdragon 855 processor, 6GB RAM, 128GB aan interne opslag, een 3190mAh batterij, Android 9.0 en een USB-C aansluiting. Specificaties die we allemaal al eerder voorbij hebben zien komen. Maar de camera details vallen daardoor extra op.

Camera Galaxy S10

Volgens SamMobile is het de Galaxy S10+ die voorzien gaat worden van vijf camera’s en blijft de standaard S10 het doen met twee camera’s. Die houdt in dat de achterkant voorzien is van een camera en de voorkant ook. Een stap die, naar ons idee, bijzonder vreemd zou zijn nu de Galaxy S9 al voorzien is van een dual-camera systeem aan de achterkant.

Samsung Galaxy S10 Samsung Galaxy P30

Het gerucht weet ons ook te vertellen dat de S10, naast een enkele camera, ook slechts 64GB aan opslag zou krijgen. Mocht dit het geval zijn, dan gaat Samsung met de standaard S10 voor een minder premium device dan de overige twee uit dezelfde lijn. Iets wat er voor zou kunnen zorgen dat het prijsverschil groter wordt dan in andere jaren. Maar nogmaals: dit detail wijkt dusdanig veel af, dat een korreltje zout of twintig wel op zijn plaats is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Die gelekte Galaxy S10 specificaties? Die kloppen niet!
Sluiten