Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 11 dec 2018

Galaxy S10 mogelijk voorzien van dynamische gezichtsherkenning

Terwijl Samsung een relatief saai jaar heeft gehad in 2018, gaat de producent helemaal los in 2019. Met een opvouwbare telefoon en de Galaxy S10 line-up, moet het wel een bijzonder jaar gaan worden. Maar waar we eerder verbaasd werden door interne specificaties en een prachtig design, laat nieuwe informatie ons nieuwe details zien. Het zou zomaar kunnen dat de gehele Galaxy S10 serie voorzien wordt van dynamische gezichtsherkenning. 

Dynamische gezichtsherkenning?

Samsung heeft drie verschillende patentaanvragen ingediend in thuisland Zuid-Korea. De producent heeft de aanvraag gedaan voor drie verschillende features genaamd Dynamic Vision, Private Vision en Detect Vision. Deze drie namen doen ons sterk vermoeden dat het iets te maken heeft met verschillende manieren van gezichtsherkenning. Uiteraard zal het bedrijf met slechts een naam komen wanneer de feature officieel wordt.

Ondanks het feit dat er weinig specificaties en details zijn vrijgegeven rondom de functies, weten we wel degelijk wat er aan de hand is. Samsung heeft Dynamic Vision sensoren in het verleden al eens getest en getoond aan het grote publiek. Deze versie zorgde ervoor dat video’s tot wel 2000fps geschoten konden worden. Iets waar je voor normaal gebruik niets aan hebt, maar perfect werkt voor het creëren van 3D mappen. En dat is een tool dat weer bijzonder veel van pas komt bij het gebruik van gezichtsherkenning.

Samsung Galaxy S10

Naast een, mogelijke, nieuwe vorm van gezichtsherkenning kent de nieuwe Galaxy S10 nog heel veel meer nieuwe features. De line-up is, naar verwachting, voorzien van een all-screen display design wat ondersteund wordt door de zogeheten “Hole Punch” notch. Daarnaast worden de toestellen voorzien van een in-screen vingerafdrukscanner, uitgebreidere camerasystemen en de Exynos 9820 of Snapdragon 855 chipset.

Samsung Galaxy S10 Render mockup

De gehele Samsung Galaxy S10 line-up zal in februari 2019 onthuld worden, waardoor deze halverwege maart te koop zijn. Echter zijn dit data die op dit moment nog bevestigd moeten worden.

Let's Go Digital

Reageer op artikel:
Galaxy S10 mogelijk voorzien van dynamische gezichtsherkenning
Sluiten