Mark Hofman
Mark Hofman Tech 20 mrt 2019

Galaxy S10 verdrievoudigt marktaandeel Samsung in China

Samsung behoort al jaren tot een van de meest succesvolle smartphone-fabrikanten. Sterker nog: de producent domineert de markt in Noord-Amerika en Europa. Daarbij is het ook een ijzersterke speler in Azië, al ligt het in China allemaal net even anders. Iets wat, op positieve wijze, is veranderd door de komst van de Galaxy S10 serie. 

Samsung verdrievoudigt marktaandeel met Galaxy S10

Samsung is al jaren de nummer één smartphonefabrikant van de markt. Vooral in Europa en Noord-Amerika domineert de producent al jaren, maar in China lijkt het een ander verhaal te zijn. Ondanks het feit dat Samsung in Azië nog een aanzienlijk sterk marktaandeel heeft, is dat in China slechts 1%. Het succes in het land is dus alles behalve groot, maar daar lijkt de Galaxy S10 line-up verandering in te brengen. Relatief gezien dan.

Samsung Galaxy S10 Plus preview design

De gloednieuwe Galaxy S10 serie van Samsung heeft ervoor gezorgd dat het marktaandeel van Samsung, in China, verdrievoudigd is. De producent begon in het begin van 2019 met een 1% marktaandeel, dat in de tiende week van 2019 (4 maart tot 10 maart) op een indrukwekkende 3,6% stond. Nu is dit uiteraard nog steeds geen groot marktaandeel, maar de groei is zonder twijfel noemenswaardig. Samsung lijkt keihard aan de weg te timmeren in het land. De nieuwe vlaggenschip serie van Samsung lanceerde op 8 maart en wist direct de verkoopcijfers van de Galaxy S9 te overschrijden. Sterker nog: in de eerste twee uur verkocht de Galaxy S10 twee keer zoveel toestellen dan de Galaxy S9 op de eerste dag van release.

Wereldwijd een groot succes

Echter lijkt het succes van de Galaxy S10 niet alleen in China groot te zijn. Ook in de Verenigde Staten en Europa weet de Galaxy S10 serie als een malle te verkopen. Sterker nog: op bepaalde locaties zijn de pre-order records aan alle kanten gesneuveld. Iets wat vooral te danken is aan de Galaxy S10 Plus, dat ondanks zijn hoge prijs dus immens populair lijkt te zijn.

Uiteraard wordt er vanuit gegaan dat het marktaandeel van Samsung in China het komende jaar gewoon stevig door blijft stijgen. Zo meldt ook Ice Universe op Twitter.

Wil je de toestellen in huis halen? Dit zijn de Nederlandse prijzen en beschikbaarheden!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Galaxy S10 verdrievoudigt marktaandeel Samsung in China
Sluiten