Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 2 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

Samsung Galaxy S10: het einde van de headphone jack?

Drie jaar terug zou je niet verwachten dat iets simpels als de headphone jack een gevoelig onderwerp zou gaan worden. Toen Apple de port schrapte, wisten fabrikanten als OnePlus, Google en Samsung juist te scoren door de geliefde port te behouden.

Samsung Galaxy S10: het einde van de headphone jack?

Sterker nog, ze gebruikten de controversiële beslissing van Apple maar al te graag in hun marketing. Oftewel, ze staken de draak met de techgigant. Nu zijn we twee jaar verder, en ziet de markt er wat dat betreft heel anders uit. Zowel Google als OnePlus hebben nu ook afscheid genomen van de 3.5mm headphone jack.

Samsung is eigenlijk een van de weinige echt grote namen die de port nog steeds in zijn flagships heeft. Toch lijkt daar volgend jaar verandering in te gaan komen. Geruchten wijzen er namelijk op dat Samsung de port gaat schrappen op de Samsung Galaxy S10 of Galaxy Note 9.

Het nieuws is afkomstig van doorgaans vrij betrouwbare bronnen. Bovendien is er ander bewijs dat de Koreaanse fabrikant die kant op gaat. in China lanceert het merk elk jaar een zeer high-end klaptelefoon. (Ja, echt!)

Dan hebben we het over de W-serie. Onder de motorkap zit de tech die we kennen van de nieuwste Galaxy S, maar dan met de vormfactor die zoveel nostalgische gevoelens opwekt. Sterker nog, Samsung brengt meestal nieuwe features eerst naar de W-serie, om ze vervolgens te introduceren in de Galaxy S-serie.

De variabele diafragma van de Galaxy S9 zat bijvoorbeeld al in de Samsung W2018. Waarom dat belangrijk is? Nou, de Samsung W-serie heeft tot nu toe altijd een headphone port gehad. Tot dit jaar. De Samsung W2019 is zojuist gelekt… en heeft geen port. Aan de prijs ligt het niet: de W2019 gaat 3000 dollar kosten.

Neem dit soort nieuws voorlopig nog met een korrel zout, maar de kans is dus zeer groot dat Samsung de populaire port volgend jaar gaat schrappen. Het voordeel? Dat maakt ruimte vrij voor grotere batterijen of coole tech zoals een vingerafdrukscanner die in het scherm zit. Daarom heeft de OnePlus 6T geen headphone jack port.

Samsung Galaxy S10 headphone jack

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Samsung Galaxy S10: het einde van de headphone jack?
Sluiten