Tech 10 jan 2019 Noah Korevaar

Plottwist: leverancier deelt echte naam Samsung Galaxy S10 Lite

In februari wordt de Samsung Galaxy S10-serie onthuld. Sterker nog, sinds vanochtend hebben we zelfs een redelijk goed beeld van de exacte data. De namen van de toestellen hebben we de afgelopen maanden vaak voorbij zien komen. Van de Galaxy S10 en Galaxy S10 Plus kun je zeker uit gaan. Het blijft echter onduidelijk hoe het derde, budgetmodel gaat heten.

Samsung Galaxy S10 E?

Geruchten hadden het geregeld over een Galaxy S10 Lite. Dat toestel hebben we nu zo vaak voorbij zien komen dat het duidelijk is dat de Koreaanse techgigant er plannen voor heeft. Een gat in het scherm, geen gebogen schermranden maar toch een high-end Snapdragon-chip. Daar kun je op rekenen.

Maar wat wordt de uiteindelijke naam? We kunnen nu voorzichtig een antwoord op die vraag geven. De bekende en doorgaans betrouwbare Chinese leverancier Mobile Fun beweert dat de Galaxy S10 Lite op de markt gebracht gaat worden als de Samsung Galaxy S10 E.

Samsung Galaxy S10 Lite

Waarom? Geen idee. Aan de andere kant heeft Apple ook nooit echt uitgelegd waar de naam iPhone XR voor staat, dus wellicht is het gewoon een naam die volgens Samsung goed klinkt. Verder heeft Mobile Fun geen details gelekt, op een specificatie na.

Vingerafdrukscanner

De Chinese leverancier bevestigt dat de Galaxy S10 geen vingerafdrukscanner in het scherm krijgt. In plaats daarvan kunnen we naar verluidt rekenen op een sensor aan de zijkant van het toestel, in het frame verwerkt dus.

Neem tot volgende maand dit nieuws met een flinke korrel zout, want de Koreaanse fabrikant heeft dus zelf nog niks bevestigd. Check hier ook alles wat we weten over de OnePlus 7.

Reageer op artikel:
Plottwist: leverancier deelt echte naam Samsung Galaxy S10 Lite
Sluiten