Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 31 dec 2018

Platte variant Samsung Galaxy S10 Lite duikt op in nieuwe render

De Samsung Galaxy S7 was de laatste Galaxy S met een Edge-variant. Sindsdien hebben Samsungs flagships allemaal gebogen schermranden. Sinds de Galaxy S8 heeft de Koreaanse fabrikant dan ook zijn Edge-moniker gedropt. Het lijkt er echter sterk op dat de Edge-naam zijn comeback gaat maken voor de Samsung Galaxy S10.

Samsung Galaxy S10 Lite

Althans, als we meerdere betrouwbare leakers moeten geloven. Naar verluidt brengt de Koreaanse techgigant in februari vier verschillende varianten van de Samsung Galaxy S10 uit. De reden voor de comeback van de Edge? Omdat er ook een variant komt met een plat scherm: de Samsung Galaxy S10 Lite.

Gelekte specificaties wijzen op een 5.8-inch Infinity-O scherm. Met een ronde uitsparing voor de selfiecamera dus. Daardoor is er geen dikke schermrand of notch meer nodig, en ligt het screen-to-body ratio dus ook een stuk hoger.

In de kleine cirkelvormige uitsparing is echter geen ruimte over voor een gezichtsherkenning-module. Dat wil Samsung naar verluidt oplossen met een ultrasonische vingerafdrukscanner in het scherm. Dat is een geavanceerde versie van wat OnePlus deed met de OnePlus 6T.

Het is echter niet duidelijk of de Galaxy S10 Lite ook een vingerafdrukscanner in het scherm krijgt. Dat is dus nog even een kwestie van afwachten, maar in de tussentijd heeft de doorgaans zeer betrouwbare leaker @IceUniverse een opvallende afbeelding voor ons. De Samsung insider heeft een Galaxy S10 Lite-render van een accessoirefabrikant gelekt.

Samsung Galaxy S10 Lite

Headphone jack en lancering

Neem het met een korrel zout, maar de afbeelding komt overeen met eerder gelekt materiaal. We zien een uniforme schermrand om het scherm, zonder gebogen schermranden dus. De uitsparing rechtsboven en de 3.5mm headphone jack komen ook overeen met eerder gelekte details.

De drie ‘normale’ Galaxy S10-varianten, waaronder de Samsung Galaxy S10 Lite, worden naar verwachting in februari onthuld en zullen in maart gelanceerd worden. De 5G-variant van de Galaxy S10 volgt waarschijnlijk enkele maanden later.

Reageer op artikel:
Platte variant Samsung Galaxy S10 Lite duikt op in nieuwe render
Sluiten