Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 12 dec 2018

Samsung Galaxy S10 Lite gelekt: iPhone XR-killer

Smartphones worden steeds prijziger, terwijl je anno 2018 echt niet meer de beste chip nodig hebt. Daardoor worden de lite-varianten van flagships steeds interessanter. De kans is dan ook groot dat de Samsung Galaxy S10 Lite het volgend jaar beter gaat doen dan de Galaxy S10 en de Galaxy S10 Plus.

Samsung Galaxy S10 Lite gelekt

Ja, dat lees je goed: geruchten wijzen erop dat er weer een Lite-variant komt. Sterker nog, een nieuwe leak van een doorgaans zeer betrouwbare leaker onthult de vermeende beschermlaag van het scherm van de Galaxy S10 Lite. Neem dit soort nieuws altijd met een flinke korrel zout, maar de kans is groot dat dit de real deal is.

Helaas bevestigt dit component ook meteen een eerder gerucht: de Samsung Galaxy S10 Lite krijgt geen gebogen schermranden. Dat maakt het budgetmodel er echter niet minder indrukwekkend op. Als equivalent van de iPhone XR wordt het een interessante optie.

Samsung Galaxy S10 Lite

iPhone XR-killer

We zien uniforme en zeer dunne schermranden. Het resultaat is een design, als dit allemaal klopt, waar de iPhone XR niet bij in de buurt kan komen. De randen zijn namelijk dunner dan de meeste high-end flagships van dit moment. Waarom? Omdat de selfiecamera waarschijnlijk net zoals bij zijn grote broers in het scherm verwerkt zit.

Samsung bewees onlangs al met deze nieuwe mid-ranger dat die technologie al klaar is voor goedkopere modellen. Waar de iPhone XR vrij lompe schermranden en een LCD-scherm heeft, krijgt de Galaxy S10 Lite naar verluidt een Super AMOLED-scherm met dezelfde resolutie als de Galaxy S10.

Samsung Galaxy S10 Lite

Verdere verschillen

Aan de achterkant zitten naar verwachting slechts twee camera’s. Geruchten wijzen op drie camera’s voor de S10 en vier voor de S10 Plus. Naast standaard 64GB aan opslaggeheugen in plaats van 128GB zijn er verder naar verwachting geen verschillen.

Alles hangt dus nu nog af van de prijs. Hoe goedkoop gaat Samsung dit model maken? Er hangt een hoop van de nieuwe lineup af, na een vrij mager jaar. In februari horen we waarschijnlijk meer tijdens het Mobile World Congress.

IceUniverse

Reageer op artikel:
Samsung Galaxy S10 Lite gelekt: iPhone XR-killer
Sluiten