Samsung kondigt officieel de Galaxy Note 10 Lite en Galaxy S10 Lite aan

Samsung heeft vandaag, naast de Galaxy A51 en A71, ook twee nieuwe Lite-smartphones aangekondigd. Het gaat om goedkopere versies van de Galaxy S10 en de Galaxy Note 10, zo meldt het Zuid-Koreaanse bedrijf middels een persbericht.

De Galaxy Note 10 en S10 behoorde afgelopen jaar tot de grootste smartphone-series van de markt. Met de komst van een goedkopere versie maakt Samsung “met de Galaxy S10 Lite en Galaxy Note 10 late al die premium innovaties voor iedereen beschikbaar”, zo meldt Gerben van Walt Meijer (Marketing Manager Samsung Nederland) in het persbericht. Maar wat hebben de toestellen daadwerkelijk te bieden?

Samsung Galaxy Note 10 Lite

De Samsung Galaxy Note 10 Lite heeft van Samsung een 6.7-inch Super AMOLED beeldscherm gekregen, die gewapend is met hetzelfde ontwerp als zijn premium broer. Dat betekent dat de selfiecamera in de vorm van een punch hole in het midden van het scherm zit, maar dat de schermranden wel iets dikker zijn. Niet heel moeilijk, gezien het feit dat de oorspronkelijke Note 10 deze amper heeft. Ook lijkt de kin van de telefoon iets dikker te zijn.

Op de achterkant van de Galaxy Note 10 Lite vinden we een camera-eiland dat voorzien is van drie camera’s. Hieronder vallen een Ultra Wide camera van 12megapixel, Wide-angle lens van 12megapixel en een telefoto-camera van 12megapixel. Aan de voorkant van het toestel zit in een 32megapixelcamera die dient als selfiecamera.

Onder de motorkap van de Samsung Galaxy Note 10 Lite zit een 10nm 64-bit Octa-core processor, een 4500mAh batterij, 6GB RAM-geheugen en 128GB aan opslagcapaciteit. Het toestel draait op Android 10.

Samsung Galaxy Note 10 Lite
Er staat op het plaatje wat het is…hoeven wij je niet meer te vertellen (Afbeelding: Samsung)

Samsung Galaxy S10 Lite

De Samsung Galaxy S10 Lite heeft een iets andere indeling dan ge Note 10 Lite.

Zo is het camerasysteem uitgerust met een 5megapixel macrolens en een 48 megapixel Super Steady wide-angle camera. Daar zit ook een ultra-wide lens van 12 megapixel bij. Iets anders ingedeeld dan het camerasysteem van de Note 10 Lite dus.

Daarbij beschikt het toestel niet over een 10nm Octa-Core processor, maar over een 7nm Octa-Core processor. Deze gaat gepaard met 8GB RAM geheugen, in plaats van 6GB RAM geheugen.

Alle andere specificaties zijn hetzelfde als bij de Samsung Galaxy Note 10 Lite.

Samsung Galaxy S10 Lite
Ook hier staat gewoon wat het is… (Afbeelding: Samsung)

Beschikbaarheid en prijzen

De Samsung Galaxy S10 Lite is vanaf deze maand te verkrijgen in de kleuren Prism White, Prism Black en Prism Blue. Daar gaat een prijskaartje van €649 mee gepaard.

De Samsung Galaxy Note 10 Lite is voorzien van een prijskaartje van €599 en verschijnt in de kleuren Aura Glow en Aura Black.

Reageer op artikel:
Samsung kondigt officieel de Galaxy Note 10 Lite en Galaxy S10 Lite aan
Sluiten