Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 20 dec 2018

Samsung Galaxy S10 Lite benchmark bevestigt dunne schermranden

Het lijkt erop dat Samsung volgend jaar voor het eerst in jaren met een Lite-variant van zijn nieuwe flagship komt. Na een matig 2018 moet de Samsung Galaxy S10 het tij gaan keren, met naar verluidt maar liefst vier varianten. Inclusief een peperdure 5G-variant en dus een vermeende Samsung Galaxy S10 Lite.

Samsung Galaxy S10 Lite benchmarktest

Eerder dook dat ‘budgetmodel’ al op met het modelnummer SM-G970. Dat interne nummer is nu opnieuw opgedoken. Een benchmarktest voor browsers is uitgevoerd met een toestel met exact datzelfde modelnummer.

Oftewel, de kans is zeer groot dat het om de Galaxy S10 Lite gaat, of hoe dat toestel dan ook uiteindelijk gaat heten. Het toestel met een plat scherm en een dubbele camera scoorde 514 van de 555 punten. De benchmark werd gerund via Samsungs mobiele browser.

Samsung Galaxy S10 lite Samsung Galaxy S10 lite

De vermeende Galaxy S10 Plus (SM-G975) kwam ook voorbij. Door zijn hogere schermresolutie (14440 x 3040) scoorde dat toestel iets lager dan zijn simpelere broertje. Dat verschil ga je amper merken, maar de tests onthullen wel een ander opvallend detail.

Andere beeldverhouding

De schermresoluties wijzen op een uiteindelijke beeldverhouding van 19:9 voor beide smartphones. Precies de beeldverhouding die onlangs al lekte. Ter vergelijking: de Galaxy Note 9 en Galaxy S9 hebben een beeldverhouding van 18.5:9. Oftewel: de Galaxy S10 heeft een nog stuk dunnere schermranden. En dat terwijl de Galaxy S9 al op dat vlak een topscoorder is.

De schermranden aan de boven- en onderkant zijn dus een stik dunner. Dat is mede mogelijk door het gebrek aan een notch en de implementatie van het Infinity-O schermpaneel dat Samsung een maand geleden onthulde. Dat is een uitsparing in het scherm waarin de selfiecamera wordt verwerkt. Daardoor kan de schermrand aan de bovenkant nog dunner gemaakt gaan worden.

Eerder vandaag lekte nog een bom aan informatie over de allerduurste Galaxy S10, daarover lees je hier meer. Ook weten we eindelijk meer over de bijzondere camera’s van de Galaxy S10 en Galaxy S10 Plus.

Reageer op artikel:
Samsung Galaxy S10 Lite benchmark bevestigt dunne schermranden
Sluiten