Mark Hofman
Mark Hofman Smartphones 27 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

De Lite-variant van de Samsung Galaxy S10 is…verwarrend

De Samsung Galaxy S10 heeft een Lite-variant gekregen en deze is vanaf vandaag te koop in Nederland. Maar om heel eerlijk te zijn is het toestel eigenlijk heel verwarrend.

Ondanks het feit dat de Galaxy S10 Lite in de Galaxy S10-serie valt, is de variant niet de goedkoopste van het hele stel. Sterker nog: de reguliere Samsung Galaxy S10 is op dit moment nog goedkoper. Eerlijk is eerlijk: het nieuwe toestel zorgt voor enige verwarring.

Samsung Galaxy S10 Lite is nu te koop in Nederland

Vanaf vandaag is de nieuwe Samsung Galaxy S10 Lite te koop in Nederland. Het toestel, dat onderdeel is van de vlaggenschip-serie die vorig jaar februari verscheen, is voor de prijs van €649 aan te schaffen. Maar de vraag is natuurlijk: wat krijg je nu precies voor dat geld?

De Galaxy S10 Lite is voorzien van een 6,4-inch display met een resolutie van 2400 x 1800 pixels. Daarbij zit er ook een aanzienlijk forse 4500mAh-accu onder de motorkap en draait de smartphone op een Snapdragon 855 processor. Daar gaat een werkgeheugen van 8GB mee gepaard en heb je als gebruiker toegang tot een opslagcapaciteit van 128GB (uiteraard uit te breiden door middel van een microSD kaart).

Ook op cameragebied heeft smartphone je voldoende te bieden. De Samsung Galaxy S10 Lite beschikt over een triple-camerasysteem dat bestaat uit een 48-megapixel sensor en een groothoeklens van 12-megapixel. Daar hoort dan ook nog een 5-megapixel macrolens bij. Die laatste is een nieuwe toevoeging, want in de Galaxy S10 zit deze niet. Daar zit overigens dan wel weer een telefoto-lens in, die in de Lite-variant ontbreekt.

Samsung Galaxy S10 Lite
Lite-variantje (Afbeelding: Samsung)

Verwarrend toestel

De specificaties van de Samsung Galaxy S10 Lite zijn zeker niet verkeerd, maar zijn wel enigszins verwarrend te noemen. Lite-varianten van smartphones zijn vaak goedkopere toestellen die consumenten een zelfde soort ervaring weten te bieden dan de reguliere toestellen. Maar in het geval van de S10 Lite weten we niet echt waar we de smartphone moeten plaatsen.

De Galaxy S10 Lite heeft, in tegenstelling tot de reguliere smartphone, een aanzienlijk grotere batterij. Deze beschikt over 4500mAh waar de S10 over een 3400mAh accu beschikt. Daarbij zit het camerasysteem iets anders in elkaar en gaat er een groter display gepaard met het toestel. De resolutie van dit grotere scherm is wel lager en het is op dit moment ook de vraag wat voor impact dat heeft op de accuduur. Op het gebied van selfiecamera scoort de Lite (op papier) wel aanzienlijk beter. De Lite-variant beschikt over een 32-megapixel selfiecamera, waar de reguliere S10 over een 10 megapixel camera beschikt.

Maar waar de Galaxy S10 Lite van Samsung een prijskaartje van €649 heeft gekregen, kost de Galaxy S10 op dit moment zo’n €582. Sterker nog: als je nog eens €30 bij de prijs van de Lite-variant legt, is het mogelijk om een Galaxy S10+ in huis te halen. En wat dat betreft valt dit toestel, naar ons idee, wat vreemd in de line-up.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
De Lite-variant van de Samsung Galaxy S10 is…verwarrend
Sluiten