Mark Hofman
Mark Hofman Tech 19 apr 2019

Samsung: volledige low-light mode voor de Galaxy S10 serie?

De Samsung Galaxy S10 wordt veel geprezen en dat is onder andere ook te danken aan de fantastische camera. Maar in tegenstelling tot de concurrentie beschikt deze niet over een toegewijde low-light mode. Iets waar de producent mogelijk verandering in gaat brengen. 

Toegewijde low-light mode voor Samsung Galaxy S10

Waar smartphones als de LG G8, Pixel 3 en Huawei P30 Pro beschikken over een low-light mode, doet de Galaxy S10 het allemaal automatisch. Er komt dus weinig handmatig werk bij kijken om een prachtig kiekje in het donker te schieten. Echter lijkt hier wel binnenkort verandering in te komen. Althans, als we tech blog Sam Mobile mogen geloven dan.

De website meldt dat Samsung druk bezig is met de ontwikkeling van de zogeheten “Night” modus. In het artikel is te lezen dat een software update, met de toegewijde low-light mode, later deze maand of begin volgende maand zal verschijnen. Wanneer deze is doorgevoerd zal je de Night feature vinden in de interface van de camera-app van Samsung. Je vind hem vervolgens in het rijtje met Panorama en Food.

De kwaliteit van de camera’s worden met het jaar belangrijker. Dat is dan ook de reden dat producent druk bezig zijn om het gebruik van de camera’s zo goed mogelijk te benutten. Het toevoegen van een alleenstaande low-light mode is wat dat betreft een goede zet van Samsung. De producent blijft wat dat betreft meedoen met de concurrenten om een zo compleet mogelijke camera-ervaring te bieden.

Samsung Galaxy S10 Plus review camera

Echter hebben we te maken met een artikel van een betrouwbare blog, dus zouden we normaal gesproken een korreltje zout gooien over een verhaal als deze. Echter hebben sommige gebruikers in Zwitserland de update al gekregen van Samsung, waardoor de echtheid van het hele verhaal bevestigt lijkt te worden. Echter is officieel woord van de producent, en enige aanwijzing over een releasedatum, nog nergens te vinden.

Meer Samsung?

WANT heeft ook een eigen podcast waarin het grootste technieuws van de afgelopen week besproken wordt. Uiteraard hebben we het in de podcast ook regelmatig over Samsung en alle ontwikkeling om het merk heen.

Benieuwd naar de WantKast podcast? Check hieronder de meest recente aflevering.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Samsung: volledige low-light mode voor de Galaxy S10 serie?
Sluiten