Samsung Galaxy S10 krijgt nog meer Note 10 features

De Samsung Galaxy S10 krijgt nog meer Galaxy Note 10 features. De Zuid-Koreaanse producent voegt ze toe door middel van de meeste recente software-update.

De afgelopen tijd heeft Samsung meerdere Note 10 features naar de Galaxy S10 serie gebracht. Zo introduceerde het bedrijf ook PlayGalaxy Link voor de smartphones. Dat bleek zo’n succes bij gebruikers van de smartphone-serie, dat de producent nog een aantal functionaliteiten verkast.

Samsung Galaxy S10 voorzien van meer Galaxy Note 10 features

Vandaag begint Samsung met het uitrollen van een nieuwe software-update voor de Galaxy S10e, S10, S10+ en de S10 5G. Deze update brengt een aantal Galaxy Note 10 (+) features naar de line-up dat begin dit jaar verscheen. De grote vraag is alleen: wat is er nieuw?

Samsung heeft het met de update de Galerij van de Galaxy S10-serie voorzien van een verbeterde zoekfunctie. Net als bij de Note 10 serie is het mogelijk om sneller foto’s te vinden door de toevoeging van keywords. Daarbij is het mogelijk om ook muziek, films en series makkelijker te vinden door een verbeterde zoekfunctie op het apparaat. Zo zoekt de smartphone niet alleen meer binnen de eigen media-database, maar doorloopt het ook alle streaming-applicaties.

Samsung Galaxy S10 en Galaxy Note 10 update
Afbeelding: WANT/Dominick Vietor (Afbeelding: Dominick Vietor / WANT)

Over multimedia gesproken: Media & Devices zijn nu ook toegevoegd aan de Quick Panel, wat ervoor zorgt dat het makkelijk is om media op verschillende platformen te besturen met je Galaxy S10.

Wi-Fi hubs, persoonlijke video en DeX

Gebruikers van de Samsung Galaxy S10 hebben door de update nu ook de mogelijkheid om gebruik te maken van Auto Hotspot. Hiermee is het makkelijker om je smartphone om te zetten naar een Wi-Fi hub. De nieuwe optie geeft de mogelijkheid om, geheel automatisch, een hotspot op te zetten voor alle andere Samsung-apparaten.

Uiteraard is een van de grootste Galaxy Note 10 (+) functies dat je foto’s en video’s een stuk persoonlijker kan maken door tekeningen. Deze zijn op het vlaggenschip te tekenen met de S Pen (AR Doodle), maar er zijn een hoop functionaliteiten die het gebruik van deze pen niet vereisen. Die desbetreffende functies zijn nu ook beschikbaar voor de Galaxy S10 serie.

En last, but zeker weten not least: Samsung DeX is voorzien van een update. Clip shots die gemaakt zijn met de Galaxy S10 smartphones zijn makkelijker om te toveren in dynamische video’s. Met het vernieuwde DeX is dit zo gepiept, mits je een verbinding hebt met een PC of Mac.

Samsung is begonnen met het uitrollen van de update, maar de lancering is geheel afhankelijk van het land waar je bent. Wanneer de update precies in Nederland beschikbaar is, is op dit moment nog niet bekend. Maar hij komt er in ieder geval aan!

Interesse in het aanschaffen van een Samsung Galaxy S10? Misschien is deze deal dan iets voor jou!

Reageer op artikel:
Samsung Galaxy S10 krijgt nog meer Note 10 features
Sluiten