Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 4 mrt 2019

Waarom de Samsung Galaxy S10 de ultieme Netflix-telefoon is

Samsung’s nieuwe Galaxy S10 line-up is nog niet officieel verschenen op de markt, maar is wel bijna overal ter wereld al te pre-orderen. Echter wil dat niet zeggen dat de producent klaar is met sleutelen aan de software. Iets wat ervoor zorgt dat Netflix-gebruikers straks voorzien zijn van een heerlijke feature, die films en series op het platform aanzienlijk beter gaat vertonen. 

Samsung Galaxy S10: ultieme Netflix-telefoon?

Samsung lanceert de Galaxy S10 serie op 8 maart, maar is nog volop bezig met het tweaken van de software. Zo bracht het vorige week deze heerlijke Bixby feature uit en vinden er op dit moment ook ontwikkelingen plaats op het gebied van Netflix. Samsung heeft namelijk goed nieuws voor mensen die gek zijn van het platform en zometeen een van de drie Galaxy S10 toestellen koopt. De producent gaat namelijk HDR10 ondersteuning leveren voor Netflix.

HDR10 ondersteuning voor Netflix is een feature die speciale software vereist. Samsung zorgt ervoor dat gebruikers van de nieuwe Galaxy S10 direct aan de slag kunnen met de ondersteuning. Iets wat bij veel smartphones, die vandaag de dag lanceren, vaak niet het geval is. Echter duurt het bij deze toestellen meestal niet heel erg lang voordat ze de ondersteuning ook bieden. Samsung weet op dat gebied dus wel een zeer positieve stap te maken.

Uiteraard is het niet voor elke smartphone mogelijk om de ondersteuning voor Netflix te bieden. Voor HDR10 heb je een high-end smartphone nodig, wat de gehele Galaxy S10 line-up zonder twijfel is. De lijst van smartphones die de ondersteuning voor bieden is ook niet zo heel erg lang, maar de drie varianten zijn daar nu dus ook aan toegevoegd. De mid-range Galaxy M10, M20 en M30 staan overigens ook op een support-lijst. Echter gaat het hier dan wel over HD-support en niet HDR10.

Samsung Galaxy S10 Plus preview design

Netflix heeft aangekondigd dat alle smartphones met een Snapdragon 675, 710 en 855 chip vanaf nu direct over Netflix HD beschikken. Een positief puntje!

Reageer op artikel:
Waarom de Samsung Galaxy S10 de ultieme Netflix-telefoon is
Sluiten