Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 31 okt 2018

Hoe de all-screen Samsung Galaxy S10 er waarschijnlijk uitziet

Op gebied van design gaat de aankomende Samsung Galaxy S10 line-up zeker niet zo saai worden als de S9 serie. De line-up van afgelopen jaar kende weinig spannends op dat gebied en ook Samsung is zich hier bewust van. Afgelopen tijd lekte veel informatie over de telefoon en deden de geruchten hun werk. Eerlijk is eerlijk: er is genoeg om enthousiast over te zijn. Zeker nu een nieuw concept design het daglicht heeft gezien. 

Uiterlijk all-screen Galaxy S10

Met de teaser rondom de Galaxy A8s vorige week, zagen we dat Samsung met een uniek stukje innovatie bezig is. De smartphone is voorzien van een all-screen design, maar de notch is nergens te bekennen. Samsung heeft het scherm voorzien van een klein gaatje, een technologie waar ook Apple mee bezig is. Echter wisten geruchten te bevestigen dat we dit design nog niet bij de Galaxy S10 serie te zien zouden krijgen. Een gerucht waar we ons eigenlijk wel in konden vinden, maar we hadden het mis. Een screen protector lek heeft gesuggereerd dat Samsung’s next-gen display tech al in de circulatie zit bij de fabrikant. Accessoire makers zijn al druk bezig met het nieuwe display en dat bevestigt de regel dan toch echt. De Galaxy S10 gaat hoogstwaarschijnlijk een scherm zonder notch dragen.

En met die informatie in het achterhoofd is er een nieuwe concept design naar buiten gebracht door Ben Geskin. Eerder zagen we al een strak design, maar deze variant is voorzien van alle nieuwe informatie. Lang verhaal kort: zo gaat de nieuwe Samsung Galaxy S10 er waarschijnlijk uitzien in vergelijking met de S9 en de iPhone Xs Max.

Meer scherm voor je geld?

Het mag duidelijk zijn dat de nieuwe technologie je meer scherm biedt voor het geld wat je daarvoor betaald. Dat zou overigens wel betekenen dat Samsung nog niet begint aan een Face Unlock, zoals de huidige iPhones wel doen. Maar het kijken van video’s of het spelen van games wordt er wel een heel stuk aangenamer door!

Hou alleen wel in het achterhoofd dat we te maken hebben met een concept design. Dit model is opgebouwd uit alles wat gelekt is en officieel is het niet. Hoe het toestel er definitief uit komt te zien, zullen we tijdens CES 2019 waarschijnlijk te weten komen. Het event wordt in januari gehouden en wordt een maand later opgevolgd door MWC. Of het toestel in januari of februari aangekondigd wordt maakt niet uit: we hebben nog genoeg tijd om meer te ontdekken over Samsung’s nieuwe smartphone!

Reageer op artikel:
Hoe de all-screen Samsung Galaxy S10 er waarschijnlijk uitziet
Sluiten