Gadgets 17 sep 2018 Noah Korevaar

Verrassing: Samsung maakt plannen Samsung Galaxy S10 officieel

De Galaxy Note 9 is nog maar net uit, maar toch kunnen we alvast vooruit gaan blikken. DJ Koh, CEO van Samsung’s mobiele divisie, heeft namelijk de plannen voor de Samsung Galaxy S10 bevestigd. Ja, nu al!

Samsung bevestigt plannen Samsung Galaxy S10

Koh sprak eind vorige week met Chinese media, en liet opvallend veel los over de Galaxy S10. Nu Apple volop in de schijnwerpers staat met zijn drie nieuwe iPhones, is de timing echter niet zo vreemd.

Maar wat heeft de CEO dan precies losgelaten over het volgende flagship? Volgens hem zal de volgende generatie een aantal “zeer significante” veranderingen met zich meebrengen. Daarmee heeft hij het over de designs, vergeleken met de huidige Galaxy S9-lijn en de Galaxy Note 9.

Samsung Galaxy S10

Op wat voor manier het design gaat veranderen, blijft onduidelijk. Gezien de zeer dunne schermranden waarmee toestellen tegenwoordig gepaard komen, is het lastig om jaar op jaar een drastisch redesign te introduceren. Wat kun je als fabrikant immers nog design-technisch aanpassen?

Fantastische kleuren en vijf camera’s

Wel heeft Koh alvast bevestigd dat er een aantal “fantastische kleuren” beschikbaar zullen zijn voor de Galaxy S10. Sterker nog, afgelopen weekend kwam het gerucht naar buiten dat Samsung maar liefst negen verschillende kleurvarianten overweegt. Waaronder de geliefde Emerald Green, die we nog kennen van de Galaxy S6 Edge.

Naar verluidt zal Samsung met zijn nieuwe kleuren vooral Huawei achterna gaan, die opvallende kleurencombinaties biedt met een gradiënt. Zie onderstaande afbeelding voor een goed voorbeeld daarvan.

Huawei P20 Pro

En daar blijft het niet bij! Het lijkt er steeds sterker op dat de duurste variant van de Samsung Galaxy S10 maar liefst vijf camera’s krijgt. Drie aan de achterkant, en twee aan de voorkant. De overige twee modellen houden het bij drie sensoren. Alle drie de varianten maken gebruik van Samsung‘s krachtige Exynos 9820 processor.

Al met al hebben we zo opvallend vroeg al een duidelijk beeld van wat Samsung van plan is. De Samsung Galaxy S10 wordt hoogstwaarschijnlijk in februari onthuld, tijdens het Mobile World Congress in Barcelona.

Halverwege maart kunnen we dan met de nieuwe smartphones aan de slag. Qua prijzen zullen de drie varianten waarschijnlijk vrij dicht in de buurt komen van Apple‘s prijsstrategie.

⚡️Lees ook: Pas op! Nieuwe link en code doen elke iPhone en iPad crashen

 

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Verrassing: Samsung maakt plannen Samsung Galaxy S10 officieel
Sluiten