Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 16 mei 2019

Samsung: eerste gerucht Galaxy S10 opvolger een feit

Door alle negativiteit van de afgelopen tijd, zou je bijna vergeten dat Samsung het jaar 2019 uitstekend begon. Dit had voornamelijk te maken met de komst van Galaxy S10 serie. Geruchten over het toestel gingen al maanden rond, wat de hype bijzonder groot wist te maken. Wat dat betreft moet de hype rondom de Galaxy S11 ongekend groot worden, want het eerste gerucht is een feit. 

Eerste Samsung Galaxy S11 gerucht een feit

Dat Samsung het ontzettend goed gedaan heeft met de Galaxy S10 serie staat net zo vast als het feit dat het bedrijf tot de beste hoort als het op chipset-ontwikkeling aankomt. De verwachting is dat de producent een 7nm processor op de markt brengt met de superieure EUV (Extreme Ultra-Violet) lithografie. Een nieuwe processor die mogelijk gebruikt gaat worden in de aankomende Exynos en Snapdragon chips. Maar ook de plannen voor de toekomst staan mogelijk al zo goed als vast. En dat zorgt ervoor dat we een idee hebben over welke chipset er in de Galaxy S11 komt te zitten.

Na de komst van de tweede generatie 7nm processors zal de volgende grote stap van Samsung een 3nm variant zijn. Dat is wat de producent bekend maakt via een persbericht. Het betekent niet alleen dat Samsung inmiddels al druk bezig is met deze nieuwe variant, maar ook dat de 5nm chipset al zo goed als klaar is. Dit sluit perfect aan op datgeen wat Kinam Kim, hoofd van Samsungs Electronic Device Solutions afdeling, een paar jaar geleden vertelde. Volgens hem zijn er geen fundamentele moeilijkheden te vinden in de productie van de 5nm chipset. Het spelletje wordt volgens hem pas echt moeilijk wanneer er verder gegaan wordt dan dat. Kortom: een paar jaar geleden wist Samsung al hoe het aan de slag moest gaan met de 5nm chipset, waardoor het best logisch is dat er nu gericht wordt op 3nm.

Samsung Galaxy S10 Review

Het implementeren van de 5nm chipset gaat dus sneller dan verwacht en dat zorgt ervoor dat Samsung stappen kan maken. Later dit jaar zal de Zuid-Koreaanse producent mogelijk de nieuwe 6nm chipset op de markt gaan brengen, wat ervoor zorgt dat de 5nm chipset mogelijk in de eerste helft van 2020 verschijnt. En dat zou zomaar eens precies op tijd kunnen zijn voor de release van de Galaxy S11 serie. Mits Samsung zich aan hetzelfde schema houdt als dat het dit jaar deed.

Reageer op artikel:
Samsung: eerste gerucht Galaxy S10 opvolger een feit
Sluiten