Samsung Galaxy S10: de perfecte smartphone voor iedereen?

De hype rondom de Samsung Galaxy S10 serie is in de afgelopen paar maanden gigantisch geworden. De geruchten vlogen ons om de oren en de onthulling stond met rode stift omcirkeld in de agenda. De Galaxy S10 serie heeft het daglicht gezien en lijkt dé smartphone te zijn voor iedereen. Maar is dat ook echt zo? 

Het maakt niet uit of je nu gek bent op sporten, dagelijks productief bezig bent of jij je alleen maar op social media richt: de Galaxy S10 is er voor je. Althans, zo lijkt het op papier. Om erachter te komen of we daadwerkelijk met de perfecte smartphone voor iedereen te maken hebben, hebben we het toestel vanuit verschillende perspectieven getest. We bekeken het toestel vanuit de sporter, de social media gebruiker (Social Butterfly), de “gewone” gebruiker en de gebruiker die zich voornamelijk richt op productiviteit (Productivity Geek). Dit waren onze bevindingen.

#1 De Sporter

Ben jij constant in beweging, loop je veel in de buitenlucht en is je gezondheid de dagelijkse bezigheid? Dan ben jij zonder enige twijfel een sporter! Je hebt behoefte aan een smartphone die de juiste ondersteuning weet te bieden tijdens sportieve activiteiten. Of het nu gaat om hardlopen, kickboksen of gezond eten: het behoort tot je dagelijkse routine en daar kun je zonder twijfel hulp bij gebruiken. In hoeverre weet de Galaxy S10 deze hulp te bieden?

De Samsung Galaxy S10 beschikt over bijzonder veel features, die ook uiterst interessant zijn voor sporters. Een van deze features zit hem overigens niet in de hardware, maar zit ingebakken in de software. Het toestel biedt standaard een arsenaal aan applicaties aan waarmee jij je gezondheid op pijl kan houden. Denk hierbij aan een stappenteller of een app waarmee je de calorie-inname van een dag makkelijk bijhoudt. Iets wat de applicatie Samsung Health je overigens als geen ander weet te bieden. In combinatie met deze app en de Galaxy S10 hou jij je lichaam nauwlettend in de gaten.

Samsung Galaxy S10 Review

Het vlaggenschip weet overigens ook uitstekend om te gaan met het feit dat je veel buiten bent. Heb je net 10 kilometer hardgelopen in de regen of zweet je behoorlijk, dan heb je nu geen enkele stress om je prestaties te checken. De Galaxy S10 is in deze situatie uitstekend te gebruiken. Iets wat niet alleen te maken heeft met de waterdichtheid van het toestel, maar ook vooral met de in-screen vingerafdruk scanner. Omdat Samsung ervoor gekozen heeft om deze ultrasonisch te maken in plaats van optisch, is het mogelijk om het ook met natte vingers te gebruiken.

Iets wat er, in combinatie met de naadloze verbinding met de Watch Active en de Galaxy Buds, ervoor zorgt dat dit toch wel een perfecte smartphone is voor de sporter.

Samsung Galaxy S10 Review

#2 De Productivity Geek

Je hebt een hekel aan stilzitten, je bent constant aan het multitasken en gaat helemaal lekker op data. Wanneer jij jezelf in deze drie punten kunt vinden, behoor jij tot de productivity geeks. Het maakt niet uit of je nu veel uren in het openbaar vervoer zit of dat je elke minuut van de dag wil opvullen met nuttige bezigheden: je zoekt naar een smartphone die kan presteren. In hoeverre weet de Samsung Galaxy S10 je daar bij te helpen?

Het antwoord op deze vraag is zonder enige twijfel “ja”. Het vlaggenschip zorgt ervoor dat je, bijvoorbeeld, gewoon je werk kan blijven doen tijdens het kijken van een video. We noemen dat Picture in Picture wat simpelweg betekent dat jij je Spaanse taal kan blijven oefenen in de ene app en tegelijkertijd je favoriete serie verder kijkt. Vervolgens raas je door je mail, zet je concrete taken in een to-do-lijst en zet je alle afspraken in de agenda. Allemaal binnen een minuut zodat je razendsnel kan schakelen tussen apps zonder enige oponthoud. Het werkt allemaal vlekkeloos!

Het enige probleem wat je hebt bij een smartphone die zoveel snelheid weet te bieden dat stilzitten helemaal geen optie meer is, is de accuduur. Je batterij is namelijk een stuk sneller leeg wanneer je tien dingen tegelijkertijd probeert te doen, dan dat je alleen maar aan het streamen bent. Gelukkig zorgt de Samsung Galaxy S10 ervoor dat dit probleem zo goed als verleden tijd is. De accu van het vlaggenschip zorgt ervoor dat je aanzienlijk langer kan doen met een volledige lading. Wanneer jij dus met 100% de deur uit gaat en je in de trein twee uur lang volle bak aan het werk bent, reken dan maar dat je nog meer dan 70% batterij over hebt. De accu van de Galaxy S10 gaat bijzonder lang mee en dat zorgt ervoor dat dit dé telefoon is voor de Productivity Geek. Zeker wanneer je veel gebruik maakt van de smartwatches of de Galaxy Buds van Samsung. Deze zijn, via PowerShare, ook via de achterkant van de S10 op te laden. Net als andere toestellen overigens die beschikken over Wireless Charging ondersteuning.

Samsung Galaxy S10 Review

Een snelle processor, een lange accuduur en genoeg werkgeheugen om dat drukke leven van jou bij te houden. Op dat gebied ziet het met de Galaxy S10 wel goed.

#3 De Social Butterfly

Facebook, Twitter, Instagram en WhatsApp: je kunt niet zonder. Je bent gek op het nemen van foto’s en deelt alle moment van je leven met je volgers. Een leven zonder social media: het kan prima, maar waarom zou je? Sta je op deze manier in het leven, dan ben je zonder twijfel de Social Butterfly.

Naast de ontzettend snelle Wi-Fi 6 en 4G verbindingen, heb je ook een smartphone nodig met een goede camera. Zeker als Social Butterfly. Je bent gek op het nemen van selfies, het schieten van video’s of het maken van fantastische foto’s met het dual of triple-camerasysteem. De kwaliteiten van dit systeem zijn overigens ontzettend indrukwekkend. Wie zijn volgers voornamelijk gewonnen heeft door het nemen van heerlijke foto’s, zal nog verder groeien met de foto’s vanaf de Galaxy S10.

Ben je iemand die een dagdeel kan vullen met het nemen van selfies, dan is de Galaxy S10 + echt een toestel voor jou. Uiteraard weten de S10e en normale S10 ook hoge kwaliteit foto’s te bieden met de camera’s die voorop het toestel zitten, maar de Plus heeft op dat gebied iets unieks te bieden. Het toestel is voorzien van twee selfiecamera’s wat ervoor zorgt dat selfies aanzienlijk mooier worden. Sterker nog: in de DxOMark test, een belangrijke en betrouwbare cameratest, komt uit dat dit toestel beschikt over de beste selfie-camera van de markt. Dit heeft vooral te maken met het feit dat deze ontzettend veel weet te bieden. Denk hierbij aan het blurren van de achtergrond door middel van de portrait mode, waardoor jij als persoon als het ware uit de foto popt. Het is een echte aanzienlijke upgrade ten opzichte van de Galaxy S9 en S9+.

Samsung Galaxy S10 Review

Daarbij komt uiteraard ook de indrukwekkende camera aan de achterkant kijken. Met drie lenzen (Galaxy S10 en S10+) komen de foto’s op je smartphone nog beter uit de verf dan ooit te voren. Of je nu foto’s van dichtbij neemt, veraf of liever speelt met allerlei instellingen: dit is jouw apparaat! De nieuwe ultra-wide feature zorgt ervoor dat de lens meer kan weergeven, waardoor je foto’s nog beter uit de verf komen en video’s stabieler zijn dan ooit. Handig, want vanaf nu is het mogelijk om direct vanuit de camera-app een Instagram Stories of foto/video te publiceren. Is dat cool? Jazeker, want hierdoor til jij je profiel naar een nog veel hoger niveau!

#4 De Gewone Gebruiker

Een smartphone om te sporten of om al je werk mee te doen? Daar moet je als gewone gebruiker helemaal niets van hebben. Je wilt een smartphone om te bellen, berichten te sturen via WhatsApp en je favoriete film of serie weg te kijken. Wanneer dit het geval is zit je met de Samsung Galaxy S10 helemaal goed.

Wie zijn smartphone voornamelijk gebruikt voor entertainment, zal zonder twijfel blij worden van het Infinity-O scherm. Het display heeft een hoge screen-to-body ratio, wat simpelweg betekent dat bijna de hele voorkant van je smartphone een scherm is. Dunne schermranden en de punch-hole notch, waar de selfie-camera in zit verborgen, zorgen voor een unieke ervaring bij het verschaffen van entertainment. Zeker tijdens het kijken van je favoriete Netflix content zul je het verschil met andere smartphones gaan merken. Iets wat wordt bijgestaan door indrukwekkende speakers voor een fantastisch geluid.

Samsung Galaxy S10 Review

Maar daar blijft het uiteraard niet bij. Of je het toestel nu wilt gebruiken voor social media, het lezen van het laatste nieuws of het algemene gebruik zoals telefonie: je zit helemaal goed met het nieuwe vlaggenschip van Samsung. Het toestel is snel, biedt kwaliteit en is voorzien van de juiste specificaties om het leven een stukje makkelijker te maken. Zeker door de uiterst indrukwekkende batterij die met het toestel gepaard gaat, weet dit toestel de “gewone” gebruiker uren en uren te vermaken. En is dat niet exact wat we zoeken?

Galaxy S10 perfect voor iedereen?

De grote vraag is dus: is de Samsung Galaxy S10 dé perfecte smartphone voor iedereen? Perfect is uiteraard een heel groot woord om te gebruiken. Zeker wanneer je bedenkt dat er wat mensen zijn die zonder twijfel nog dingen gaan vinden die ze missen op de smartphone. Maar als we heel eerlijk naar bovenstaande vier types moeten kijken, zien we toch wel dat het toestel wel heel dicht in de buurt komt.

Samsung Galaxy Buds Galaxy S10

Heb je interesse gekregen in de gloednieuwe Samsung Galaxy S10, maar heb je het gevoel dat je nog iets meer informatie nodig hebt? Dan kun je hier terecht voor een flink portie informatie. Ben je op dit moment al helemaal om en wil je de smartphone kopen? Dan kunnen we je doorverwijzen naar deze pagina.

Advertisement

In samenwerking met Samsung

Reageer op artikel:
Samsung Galaxy S10: de perfecte smartphone voor iedereen?
Sluiten