Mark Hofman
Mark Hofman Tech 4 mrt 2019

Zoveel kost het om de Samsung Galaxy S10 Plus te produceren

De Samsung Galaxy S10 Plus is, op het eerste oog, een uiterst indrukwekkend toestel. Echter zullen we dat pas op 8 maart volledig kunnen ontdekken, wanneer Samsung de toestellen op de markt brengt. Het instapmodel Galaxy S10 Plus zal voor €999 over de toonbank vliegen, maar hoeveel kost het eigenlijk om de smartphone te produceren? Op die vraag hebben we een antwoord gevonden. 

Dit zijn de productiekosten van de Galaxy S10

Het instapmodel van de Samsung Galaxy S10 Plus gaat niet alleen gepaard met 128GB aan opslagcapaciteit, maar ook met een prijskaartje van €999. Aan de andere kant van het verhaal zit de smartphone met een 1TB opslagcapaciteit, welke voor de prijs van €1599 over de toonbank vliegt. Een flink bedrag wat ervoor zorgt dat we een prachtig toestel in onze handen hebben, maar hoeveel kost het apparaat nu werkelijk? Door nieuwe informatie, afkomstig van TechInsights, zijn we achter de productiewaarde van de Galaxy S10 Plus varianten gekomen. Hoeveel pakt Samsung?

Op het gebied van productiekosten is de Samsung Galaxy S10 Plus qua productiekosten geschat op zo’n €420. Wanneer we dat vergelijken met de kosten van het afgelopen jaar, bij de 64GB Galaxy S9 Plus, is er een verschil van zo’n €40. Het meest dure component van het hele toestel is het 6.4-inch AMOLED Infinity-O display, wat zo’n €86,50 kost. Dit wordt uiteraard gevolgd door de Exynos 9820 processor, welke een prijskaartje van €70,50 draagt. Opvallend is dat dit onderdeel zo’n €9 goedkoper is dan zijn voorganger (Exynos 9810).

Samsung Galaxy S10 Plus preview design

Verder bestaat de €420 uit een triple-camerasysteem van €56,50 en het geheugen (Zowel werkgeheugen als opslag) van €50,50. Vervolgens komen daar nog zaken bij als interne testen, het in elkaar zetten van de smartphone en accessoires voor de prijs van €34,50. Hiervan bestaat €12 uit de gratis 128GB SD kaart die je gratis in de doos krijgt. Kortom: een flinke kostenpost die door de winstmarge van Samsung wordt aangevuld tot €999.

De Samsung Galaxy S10 Plus ligt vanaf 8 maart in de winkels.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zoveel kost het om de Samsung Galaxy S10 Plus te produceren
Sluiten