Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 4 dec 2018

Nieuwe beelden Samsung Galaxy S10 (Plus)

Er duiken steeds meer tekeningen en renders op van het vermeende design van de Samsung Galaxy S10 en Galaxy S10 Plus. Vooral gisteren werden we getrakteerd op een geloofwaardige set aan productbeelden.

Samsung Galaxy S10 renders en mockups

Op basis van die beelden en eerder gelekte informatie zijn handige leakers aan de slag gegaan. Het resultaat is een serie aan mockups en renders waarin we de Galaxy S10 te zien krijgen. Of althans, hoe de Galaxy S10 er hoogstwaarschijnlijk eruit gaat zien.

Wat in de praktijk enkel naar verwachting nog zal afwijken, zijn wat kleine details. We zien het bekende Infinity O-scherm, dat de Koreaanse fabrikant zelf vorige maand al presenteerde. Tijdens diezelfde presentatie kregen we ook Samsung‘s opvouwbare smartphone te zien.

Samsung Galaxy S10 Render mockup Samsung Galaxy S10 Render mockup

De kin is een stuk dunner geworden. Ook aan de bovenkant is de schermrand aanzienlijk dunner wat Samsung maar ook de concurrentie voor elkaar heeft gekregen. Er is nergens een notch te bekennen, en toch zit er een selfiecamera op zowel de Galaxy S10 als Galaxy S10 Plus.

Die zit verstopt in een uitsparing, rechtsboven in het scherm. Eerdere geruchten wezen op een uitsparing linksboven. Hoe dan ook is het duidelijk dat Samsung de schermtechnologie in gaat zetten. Van wat vage geruchten naar de realiteit binnen enkele maanden: Huawei gaat komende week al een toestel met een gat in het scherm onthullen. Die kun je alvast hier bewonderen.

Samsung Galaxy S10 Render mockup

Screen protectors bevestigen plannen

De Infinity O-schermen zijn dus allesbehalve toekomstmuziek. Daar bovenop komt ook nog eens een nieuwe tweet van @IceUniverse, een gereputeerde leaker die op het gebied van Samsung’s toekomstplannen doorgaans zeer betrouwbaar is. Die screen protectors bevestigen de eerdere geruchten.

Samsung Galaxy S10 Render mockup

Zo kan de Koreaanse fabrikant dus de notch geheel skippen, en toch voor nog dunnere schermranden gaan. Kijk nog maar eens goed naar de bovenstaande afbeeldingen, want dit ga je volgend jaar in vele smartphones terug zien. Op naar februari!

Reageer op artikel:
Nieuwe beelden Samsung Galaxy S10 (Plus)
Sluiten