Dominick Vietor
Dominick Vietor Smartphones 14 aug 2019

[VIDEO] Samsung Galaxy S10 Plus vs Huawei P30 Pro: onbeslechte titanenstrijd

Wat is de beste Androidsmartphone? Het is elk jaar weer een van de meest hevige discussies in smartphoneland. Al een tijdje zijn er twee hoofdrolspelers in die strijd: Samsung en Huawei. In deze video leggen Dominick en Mark de twee beste opties van het moment naast elkaar: de Samsung Galaxy S10 Plus en de Huawei P30 Pro. Fight!

Ieder z’n ding

We zullen maar meteen met de deur in huis vallen: de echte winnaar aanwijzen is erg lastig. Zoals Dominick in zijn geschreven vergelijking ook al concludeerde, blinken de twee smartphones simpelweg uit op andere vlakken. De Huawei P30 Pro past beter bij het gebruik van Dominick, terwijl Mark de voorkeur geeft aan de Samsung Galaxy S10 Plus.

In deze video zal de Huawei dan ook verdedigd worden door Dominick, terwijl Mark het voor de Samsung opneemt. Zo kun je ondanks dit gelijkspel toch ontdekken welke smartphone het beste bij jou past.

Samsung Galaxy S10 Plus vs Huawei P30 Pro review uitgelicht
Afbeelding: WANT/Dominick Vietor

Samsung Galaxy S10 Plus: allround koning

Kort gezegd zou je kunnen stellen dat de Samsung Galaxy S10 Plus de allround koning is. Op veel belangrijke vlakken wint hij het net van de Huawei P30 Pro. Denk daarbij aan het scherm, de software, het ontwerp en audiomogelijkheden.

Het zijn allemaal geen grote overwinningen. Het zorgt er echter wel voor dat de S10 Plus voor iemand die geen sterke voorkeur heeft voor bepaalde onderdelen het betere totaalplaatje biedt.

Huawei P30 Pro: camera en batterij

De Huawei P30 Pro scoort allround ook erg goed, maar moet het vooral van twee onderdelen hebben. Zijn batterij en zijn camera, om precies te zijn. Beiden scoren duidelijk beter dan de Samsung Galaxy S10 Plus.

De batterij gaat niet alleen langer mee, maar kan ook sneller opladen. Op cameragebied zijn er vooral twee specifieke uitblinkers: zoom en nachtfotografie. De 5x zoomlens achterop de P30 Pro geeft je een stuk meer flexibiliteit, terwijl de nachtmodus ronduit indrukwekkend is. Geen enkele smartphone maakt bij weinig licht zulke goede plaatjes als de Huawei P30 Pro.

Enfin, genoeg spoilers. Kijk de onderstaande video voor ons volledige oordeel. Meer toffe video’s zien over de laatste tech en gadgets? Check het YouTube-kanaal van WANT.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
[VIDEO] Samsung Galaxy S10 Plus vs Huawei P30 Pro: onbeslechte titanenstrijd
Sluiten