Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 20 dec 2018

Leaker bevestigt 5G premium 6.7-inch Samsung Galaxy S10

Dankzij een na al die jaren aan releases alsnog verbluffende barrage aan leaks rondom de Samsung Galaxy S10, weten we al vrijwel alles over het flagship. Toch blijft een grote vraag bestaan: komt er nou wel of niet een vierde premium variant?

Premium Samsung Galaxy S10

Het antwoord is ja, volgens een leaker op Twitter met een over het algemeen sterk track record. Neem dit nieuws desondanks vooral met een korrel zout. Volgens hem is de 6.4-inch Galaxy S10+ niet de grootste variant die Samsung uit gaat brengen. Er komt volgens hem namelijk een 5G-versie met een maar liefst 6.7-inch scherm.

IceUniverse beweert beelden te hebben gezien van het mysterieuze “Beyond X” toestel. Hij beschrijft een “zeer cool” 5G-logo. Verdere informatie die hij deelt betreft dieptesensoren (ToF) aan zowel de voor- als achterkant. Daarmee kunnen camerasensoren diepte in kaart brengen, op een complexere manier dan Apple’s TrueDepth. Dat opent dus ook deuren voor toepassingen als gezichtsherkenning.

Daarnaast kan de “Beyond X” daardoor ook augmented reality naar een hoger niveau tillen. Op een manier, zo verzekert de leaker, die we op dit moment nog niet met een smartphone hebben ervaren.

Dat komt overeen met de eerdere geruchten dat de duurste Galaxy S10 vier camera’s aan de achterkant krijgt, en twee of drie selfiecamera’s. 5G zal echter in 2019 vooral nog een beperkt experiment blijven, dus de beschikbaarheid van dit model zal niet groot of breed zijn.

Toch is het vanuit de Koreaanse fabrikant een duidelijk statement. Na een vrij matig 2018 is het alles of niets voor Samsung, zo benadrukte de CEO van de mobiele divisie onlangs nog. Een toestel als dit hoeft niet eens breed beschikbaar te zijn, om toch een duidelijke indruk te maken op de consument en Samsung opnieuw te positioneren als innovator.

Maar goed, neem dit soort nieuws voorlopig nog met een korrel zout, hoe gereputeerd de bron ook is. Alleen de Koreaanse fabrikant zelf weet exact wat er in februari onthuld gaat worden.

Reageer op artikel:
Leaker bevestigt 5G premium 6.7-inch Samsung Galaxy S10
Sluiten