Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 27 mrt 2019

De Samsung Galaxy S10 overstijgt Galaxy S9 wederom gigantisch

Het is inmiddels lang en breed bewezen dat de Samsung Galaxy S10 serie een succes is. Het heeft pre-order records in twee verschillende markten verbroken en helpt Samsung langzaam aan een beter marktaandeel in China. Iets wat opgevolgd lijkt te worden door fantastische cijfers afkomstig uit Brazilië.

Galaxy S10 overbrugt Galaxy S9 wederom!

In veel landen ter wereld lanceerde de Galaxy S10 op 8 maart 2019, maar dat was niet het geval in Brazilië. Waar de pre-orders overal zo’n twee weken duurde, en bijzonder veel geld ophaalde, ging de officiële voorverkoop pas vanaf 12 maart van start. Dit zorgt voor een langeren pre-order periode in het land. Waar de meeste landen het met twee weken moesten doen, doet Brazilië het met drie weken. Tijd genoeg om de Galaxy S9 te overtreffen qua verkoopcijfers in de voorverkoop. Sterker nog: eigenlijk net iets teveel tijd. De producent wist binnen de eerste twee weken alle records, ten opzichten van het vorige vlaggenschip, met de Galaxy S10 serie te verbreken. Brazilië is, net als de rest van de wereld, in de ban van de Galaxy S10.

Samsung Galaxy S10 Plus review design

De Zuid-Koreaanse producent heeft in een persbericht bijzondere cijfers bekend gemaakt. Volgens de fabrikant hebben de Galaxy S10, S10 Plus en S10e pre-order het heel veel beter gedaan dan die van het vorige S-vlaggenschip. Sterker nog: er werden twee keer meer pre-orders geplaatst voor de S10, dan voor de S9 (en alle varianten die daarbij komen kijken). De pre-order periode loopt nog tot vier april, dus het is best interessant om te zien hoeveel meer het toestel nog verkocht kan worden.

Internationaal succes voor Samsung

Zoals we eerder al een beetje vertelde is de Galaxy S10 serie overal ter wereld al een aanzienlijk groot succes. In de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk heeft het vlaggenschip voor een pre-order record gezorgd. In beide markten wist de Galaxy S10 Plus 57% van de verkoopcijfers te dekken, waar de S10 en S10e verantwoordelijk waren voor de overige 43%. Wel interessant om te zien is dat de Prism Black variant van de S10 Plus het beste scoorde in het Verenigd Koninkrijk en Prism White het beste scoorde in de Verenigde Staten. Ook buiten Europa gaat het toestel hartstikke lekker, zo wist het Samsungs marktaandeel in Chine te verdrievoudigen tijdens de lancering-week van de Galaxy S10.

Samsung Galaxy S10e preview familie

De verwachting is dan ook dat Samsung het in 2019 ontzettend lekker gaat doen qua verkoopcijfers. Analisten maken de voorspelling dat de vlaggenschip-serie zowel de Galaxy S9 als de S8 serie gaat overtreffen. Iets wat het toestel moet gaan door door tussen de 40 miljoen en 45 miljoen units te verschepen in 2019.

Reageer op artikel:
De Samsung Galaxy S10 overstijgt Galaxy S9 wederom gigantisch
Sluiten