Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 23 jan 2019

Plottwist: Leaker bevestigt nieuwe prijzen en naam Samsung Galaxy S10 (Pro)

Samsung duidt zijn grootste Galaxy S-modellen aan met de ‘Plus’-naam. Logisch, want vaak is de schermgrootte een van de weinige verschillen. Op 20 februari gaat daar verandering in komen met de lancering van de Galaxy S10.

Samsung Galaxy S10 Pro?

Althans, als we een doorgaans zeer betrouwbare leaker moeten geloven. Het grotere 6.4-inch model gaat niet de naam ‘Samsung Galaxy S10 Plus’ dragen, als we de laatste geruchten moeten geloven.

In plaats daarvan gaat de Koreaanse techgigant naar verluidt voor Samsung Galaxy S10 Pro. Waarom? Dat is helaas niet duidelijk, maar de Pro-naam zorgt er in ieder geval voor dat je als consument toch even twijfelt of je niet voor de duurdere optie wilt gaan.

Plus betekent groter, zo zijn we gewend. Pro geeft toch effectiever aan dat je meer krijgt. De kans is groot dat deze vermeende strategiewijziging met de concurrentie te maken heeft.

Huawei introduceerde vorig jaar namelijk de Huawei P20 Pro en Huawei Mate 20 Pro. Een nieuwe benadering die ook in 2019 wordt doorgezet. Analisten voorspellen een negatief effect op de verkopen van Samsung, omdat de consument toestellen met de Pro-naam automatisch als beter ziet.

Of het door de naamgeving komt kun je betwisten, maar de verkoopcijfers liegen er in ieder geval niet om. Huawei zette in 2018 recordgroei neer, terwijl Samsungs verkopen sterk terugliepen.

Nieuwe prijzen

Dezelfde leaker bevestigt overigens de eerder deze week gelekte prijs van de Samsung Galaxy S10 E. Oftewel, een prijskaartje van 779 euro. Volgens hem kloppen de gelekte prijzen van de Galaxy S10 en Galaxy S10 Pro echter niet. Daarvoor verwacht hij prijskaartjes van respectievelijk 999 euro en 1199 euro in Europa. Oef!

Samsung News

Reageer op artikel:
Plottwist: Leaker bevestigt nieuwe prijzen en naam Samsung Galaxy S10 (Pro)
Sluiten