Mark Hofman
Mark Hofman Tech 13 feb 2019

Samsung bevestigt belangrijke Galaxy S10 features in promovideo’s

Samsung onthult volgende week woensdag dan eindelijk de Galaxy S10 line-up. In de afgelopen maanden zijn we bedolven onder informatie en geruchten. Maar waar we altijd te maken hebben gehad met het onofficiële werk, komt daar nu verandering in. Maar liefst drie Samsung promovideo’s lekken uit en tonen ons belangrijke features voor de Galaxy S10. 

Promovideo’s tonen Galaxy S10 features

Op 20 februari 2019, volgende week woensdag, is het eindelijk tijd om kennis te maken met de Galaxy S10. Samsung onthult op deze datum eindelijk het langverwachte vlaggenschip. We hebben op dit moment al ontzettend veel informatie over de toestellen. Zeg maar gerust dat we eigenlijk al exact weten hoe de drie varianten eruit komen te zien (check hier het overzicht). Maar tot op heden was er nog heel weinig echt officiële informatie over het vlaggenschip te vinden. Door de gelekte promovideo’s van Samsung Vietnam, komt daar overigens verandering in.

In drie promovideo’s maakt Samsung ontzettend veel bekend over het nieuwe vlaggenschip. Zo bevestigen de video’s drie bijzonder belangrijk features voor de nieuwe Galaxy S10 toestellen van de producent. Om het overzicht te bewaren hebben we alle drie de video’s, inclusief uitleg over de features, voor je op een rijtje gezet.

Ultrasonische vingerafdrukscanner

In de promovideo’s van Samsung worden een aantal nieuwe en oude features onthult. Daar hoort ook de functie bij waarvan we al maanden weten dat het eraan zit te komen: de in-screen vingerafdrukscanner. In de titel van de video, die we uiteraard even vertaald hebben gezien het feit dat we geen Vietnamees spreken, valt het woordje “Ultrasound” als eerste op. De geruchten leken er al op te wijzen, maar zijn dus nu bevestigd. De Galaxy S10 gaat aan de haal met een Ultrasonische in-screen vingerafdrukscanner, in tegenstelling tot Android-concurrenten als OnePlus.

Reverse wireless charging

Door de video wordt duidelijk dat we ook te maken krijgen met Reverse Wireless Charging. Dat houdt simpelweg in dat je, met je Galaxy S10, andere toestellen op kunt laden. Ook de nieuwe EarBuds van Samsung maken gebruik van deze ondersteuning. Je zou dus kunnen zeggen dat je nieuwe smartphone gewoon een draadloze powerbank is. Hoe vaak je het daadwerkelijk gaat gebruiken is overigens een tweede.

Selfiecamera met OIS en 4K video

De selfiecamera van de Galaxy S10 is overigens ook een zeer opvallende. Dat heeft niet alleen te maken met het feit dat hij in een Infinity-O display verborgen zit, maar ook vanwege de features waar hij over beschikt. Zo is de selfiecamera in de gelegenheid om video’s te schieten in 4K resolutie en is optische beeldstabilisatie een essentieel onderdeel van de camera.

Samsung lanceert de Galaxy S10 line-up, samen met meer details rondom de Galaxy F, tijdens het Unpacked event op 20 februari.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Samsung bevestigt belangrijke Galaxy S10 features in promovideo’s
Sluiten