Tech 22 okt 2018 Noah Korevaar

Samsung presenteert: baanbrekende notch-killer mogelijk in Galaxy S10

Samsung is marktleider als het om de technologie achter smartphoneschermen gaat. Het Koreaanse bedrijf maakt niet alleen panelen voor zijn eigen smartphones, maar ook voor Apple. Ja, dat lees je goed: Samsung maakt de OLED-panelen voor Apple‘s smartphones. En voor de Samsung Galaxy S10.

Samsung presenteert baanbrekende schermtechnologie

De Galaxy S9 gaat niet zo hard over de toonbank als zijn voorganger. Dat komt voornamelijk door het design: er is aan de buitenkant niet zoveel verandert. De dunne schermranden blijven indrukwekkend, maar wat is de volgende stap als er weinig overblijft om te designen?

Dat is een vraag waar veel fabrikanten mee worstelen, maar Samsung is een van de weinige namen die qua technologie het antwoord kan bedenken. Het lijkt erop dat de fabrikant een oplossing heeft gevonden voor zijn volgende flagships.

Volgens de gereputeerde leaker @IceUniverse, die het altijd bij het rechte eind heeft als het om Samsung gaat. Hij deelde op Twitter een foto van een presentatie die de techgigant hield tijdens Samsung‘s 2018 OLED Forum.

Tussen een hoop slides vol droge informatie kwam innovatie naar voren die de fabrikant nog niet eerder publiekelijk heeft gedeeld. Het gaat om sensortechnologie die op vier vlakken grote innovatie met zich meebrengt:

  1. Vingerafdrukscanner in het scherm (FoD)
  2. Speaker die in het scherm is verwerkt
  3. Haptische feedback uit het scherm
  4. Selfiecamera en/of irisscanner in het scherm

Dat zijn vier indrukwekkende staaltjes technologie. Vooral de vierde innovatie geeft een voorproefje op de toekomst van smartphones. Als Samsung daadwerkelijk op grote schaal speakers en camera’s in schermen kan verwerken, dan kunnen we voorgoed afscheid nemen van notches en dikke schermranden.

Dan worden oplossingen zoals uitschuifbare camera’s ook overbodig. Het zijn indrukwekkende features, maar in de praktijk voelen ze toch aan als een compromis.

Samsung Galaxy S10?

Overigens is @IceUniverse niet de enige bron die beweert dat Samsung aan deze technologie werkt. Ook Samsung Mobile News bevestigt de plannen van de fabrikant. Hoe dan ook hoef je niet direct te beginnen met sparen voor de Galaxy S10.

Er zit een groot verschil tussen dergelijke innovatie realiseren, en op grote schaal het verwerken in consumententechnologie. Zo weten we al jaren dat Samsung werkt aan vingerafdrukscanners in schermen, en komt die technologie pas volgend jaar naar de Galaxy S10. Aan de andere kant is het na de Galaxy S9 weer tijd voor een design upgrade, dus wie weet…

🤯Wauw, check dit: Samsung werkt naar verluidt aan gaming smartphone

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Samsung presenteert: baanbrekende notch-killer mogelijk in Galaxy S10
Sluiten