Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 14 jan 2019

Berg aan Samsung Galaxy S10 specificaties eindelijk gelekt

De tijd gaat snel. Waar de Galaxy Note 9 voor ons gevoel nog maar net op de markt is, gaat Samsung volgende maand alweer de Samsung Galaxy S10 familie onthullen. Dat heeft de Koreaanse techgigant al officieel bevestigd.

Samsung Galaxy S10 camera’s

Naar verluidt komen er vier of zelfs vijf varianten van het langverwachte flagship. De meeste specificaties zijn al gelekt, maar geregeld spreken de bronnen elkaar tegen of vallen er gaten. De doorgaans zeer betrouwbare Max Weinbach van XDA heeft nu een berg aan specificaties bevestigd.

Het design van de Galaxy S10 doet volgens hem sterk denken aan de Galaxy Note 9. Denk aan een vergelijkbare gesegmenteerde speaker-grille, hetzelfde gradient-effect op de wallpaper en een losse flash en hartslagsensor in plaats van boven elkaar. Hij beschrijft de achterkant als glossy, net zoals de Galaxy S8 en Note 8. In tegenstelling tot de Galaxy S9 en Galaxy Note 9 dus.

Die hadden een matte afwerking. De combinatie aan camera’s van de Samsung Galaxy S10 wordt indrukwekkend, afhankelijk van het model dat je kiest. De normale camera wordt een groothoeklens van 12 megapixel, met een diafragma van f/1.5-2.4. Inclusief autofocus en optische beeldstabilisatie.

De tweede sensor is een 123-graden ultra-brede 16 megapixel camera, met een diafragma van f/1.9, maar zonder autofocus of optische beeldstabilisatie. Dat is dus de camera setup van de Galaxy S10 en Galaxy S10 Lite/E.

Vervolgens is er ook nog een derde model, de Galaxy S10 Plus. Die krijgt een derde camerasensor, een telefoto-lens van 13 megapixel met autofocus en optische beeldstabilisatie.

Opslaggeheugen en werkgeheugen

En dan het opslaggeheugen, op dat vlak lijkt deze leak bijna te optimistisch. De Galaxy S10 Lite krijgt 4GB aan werkgeheugen en 128GB aan opslaggeheugen. De Galaxy S10 is verkrijgbaar met maximaal 6GB aan werkgeheugen en 128GB of 256GB aan opslaggeheugen.

De Galaxy S10 Plus is met 6GB of 8GB aan werkgeheugen beschikbaar, te combineren met 128GB, 256GB of 512GB aan opslaggeheugen. En nu komt het meest bizarre detail: de 5G Samsung Galaxy S10 heeft naar verluidt 12GB aan werkgeheugen en 1TB aan opslaggeheugen. Hetzelfde geldt naar verluidt voor het opvouwbare model.

Weinbach waarschuwt zelf ook dat het om geruchten gaat, dus neem dit nieuws voorlopig met een korrel zout. Op 20 februari zal de onthulling plaatsvinden, dus dan weten we meer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Max Weinbach

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Berg aan Samsung Galaxy S10 specificaties eindelijk gelekt
Sluiten