Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 27 november 2018

Samsung Galaxy S10: wild gerucht toont 12GB RAM en 1TB aan opslag

We naderen de laatste maand van het jaar, wat zorgt voor een bom aan geruchten rondom de Galaxy S10. Al is het een fenomeen waar we al enkele maanden mee te maken hebben. We zagen een nieuw scherm, gelekte screen protectors en hoorden over een 5G versie van het toestel. Maar een nieuw gerucht weet onze wandelgang te vullen en onze monden te openen. De Galaxy S10 zou gewapend zijn met 12GB aan RAM en 1 TB aan interne opslag. Damn.

Komt Samsung met grof geschut?

Geruchten zijn het type nieuwsgaring die we ten alle tijden met een korreltje zout moeten nemen. Maar met alle berichten die we over de Galaxy S10 voorbij hebben zien komen, kunnen we bijna niet anders dan enthousiast worden. We hebben in de afgelopen maanden geleerd dat er niet drie, maar vier verschillende toestellen gelanceerd worden. Weten dat we te maken krijgen met een nieuw Infinity scherm, een nieuwe chipset en een unieke feature voor Bixby. Samsung lijkt all-in te gaan met het vlaggenschip, zeker na het horen van een nieuw gerucht.

Het Chinese IT Home meldt dat een van de Galaxy S10 varianten gewapend gaat worden met 12GB aan RAM en 1TB aan interne opslag. Specificaties die je eerder in een pc of laptop vindt, dan in een smartphone. Maar heel erg onmogelijk is het niet. Samsung en Apple hebben beide al toestellen op de markt met 512GB aan opslag. Daarnaast zagen we ook de Xiaomi Mi Mix 3 verschijnen, welke 10GB aan RAM meedraagt. De specificaties klinken misschien belachelijk, maar dat Samsung dit verder heeft ontwikkelt klinkt wel als een logische stap van de producent.

Samsung Galaxy S10 krijgt unieke notch

Welke Galaxy S10?

Het verslag van IT Home meldt dat een van de Galaxy S10 varianten voorzien gaat worden van 12GB RAM en 1Tb opslaggeheugen, maar welke het is wordt niet gemeld. Uiteraard kunnen we wel verwachten dat dit verschijnt bij de meeste dure variant van het toestel. Een goedkope variant van de S10 zal niet meer dan 8GB RAM meedragen en 64GB of 128GB opslagcapaciteit leveren.

We verwachten dat Samsung in 2019 maar liefst vier varianten van de Galaxy S10 op de markt gaat brengen, waaronder een goedkoop 5.8-inch model. Dit model zal beschikken over een plat scherm, waar de twee duurdere varianten over een curved scherm zullen beschikken. Het 5G model, en het daadwerkelijke vlaggenschip, zal naar verwachting een 6.7-inch display meedragen. Net als vier camera’s op de achterkant. Maar nogmaals, het blijven geruchten.

Samsung Galaxy A8s Galaxy S10

Samsung komt in februari 2019 waarschijnlijk met de onthulling van de Galaxy S10, om deze vervolgens in maart op de markt te brengen.

IT Home

Reageer op artikel:
Samsung Galaxy S10: wild gerucht toont 12GB RAM en 1TB aan opslag
Sluiten