Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 10 sep 2018

‘Samsung Galaxy S10 krijgt toch 5G ondersteuning’

Volgend jaar lijkt het jaar van 5G netwerken te worden. Smartphonemakers lijken in ieder geval zo snel mogelijk hun toestellen paraat te willen hebben, voor het geval de wereld er in 2019 echt klaar voor is en ze kunnen dan natuurlijk opscheppen dat ze als één van de eersten 5G ondersteunen. Ook Samsung lijkt mee te doen aan de race en waar de Galaxy S10 aanvankelijk niet met 5G ondersteuning zou komen, spreken nieuwe berichten dit weer tegen.

Galaxy S10 toch 5G ondersteuning

Na de persconferentie van de Samsung Galaxy Note 9, sprak Samsung hoofd DJ Koh met verschillende journalisten en gaf toen aan dat de Galaxy S10 helaas niet het eerste toestel zou worden met 5G ondersteuning. Hierop nam de wereld aan dat dit voor een toestel na de S10 was weggelegd, maar volgens de welbekende tipster Ice Universe zou er wel een versie van de S10 komen met 5G ondersteuning.

Samsung vs Huawei

Uiteraard zou het kunnen dat de heer Koh zich heeft bedacht en zich met de Galaxy S10 toch ook in de race wil storten. Mogelijk heeft het ook te maken met concurrentie van Huawei. De Chinese smartphonemaker heeft het nu namelijk op Samsung gemunt en heeft als doel deze binnenkort van zijn troon in de smartphonewereld te stoten. Dit jaar daagde Huawei Samsung al uit en beweerde de smartphonemaker dat ze voor Samsung nog met een opvouwbaar toestel zouden komen. Toevallig leek Samsung hierop extra geïnteresseerd in het uitbrengen van een opvouwbaar toestel en deze zouden we zelfs dit jaar nog zien verschijnen.

5G technologie

Opvouwbare Samsung eerste met 5G?

Mogelijk probeert Samsung Huawei met 5G ondersteuning ook te slim af te zijn. De kans is namelijk groot dat Huawei binnenkort met een 5G toestel komt, aangezien ze ook helpen met het bouwen van 5G netwerken en hun technologie delen met verschillende mobiele providers. En mogelijk doelde Koh eerder op het opvouwbare toestel, toen hij zei dat de Galaxy S10 niet de eerste zou zijn met 5G. Misschien wordt dat de opvouwbare Samsung en slaan ze twee vliegen in één klap.

De concurrentie zorgt er in ieder geval voor dat we binnenkort misschien echt aan de slag kunnen met 5G snelheden. De standaardisering van het netwerk is in ieder geval al helemaal afgerond en providers kunnen de technologie gaan implementeren. Verschillende providers zijn al druk bezig met testen en het ziet er naar uit dat het binnenkort echt gaat gebeuren.

BGR

Reageer op artikel:
‘Samsung Galaxy S10 krijgt toch 5G ondersteuning’
Sluiten