Mark Hofman
Mark Hofman Tech 23 jan 2019

Samsung Galaxy S10 voorzien van een tweede display?

Op 20 februari krijgen we eindelijk het verlossende antwoord: hoe gaat de Galaxy S10 serie er nu echt uitzien? In de afgelopen maanden hebben we te maken gehad met een flinke berg aan leaks, renders en foto’s van de vier verschillende vlaggenschepen. Maar ondanks alle informatie krijgen we vandaag toch nog wat nieuws te horen over de smartphone. En dat heeft alles te maken met de Infinity-O notch. 

Tweede display voor Samsung smartphone

Over een kleine maand wordt de gehele Galaxy S10 serie eindelijk onthult door Samsung. Dit gebeurt tijdens Galaxy Unpacked 2019 in San Francisco. Mochten de geruchten kloppen zien we maar liefst drie verschillende varianten van het toestel naar buiten komen. Hier vallen de goedkope Galaxy S10E, Galaxy S10 en Galaxy S10 Plus onder. Maar waar we over de toestellen al heel veel denken te weten, komt het Nederlandse LetsGoDigital met nieuwe informatie. Krijgt de S10 te maken met een tweede display?

In een patent, wat onlangs is gepubliceerd, is te zien dat Samsung mogelijk gebruik gaat maken van een tweede display. In eerste instantie lijkt het een oplossing te zijn voor het gat wat de Infinity-O in het display maakt. De notch zit in de rechterbovenhoek en biedt onderdak voor de selfiecamera. Maar zo’n gat in het scherm: dat is toch vrij opvallend. Door een tweede display te activeren wanneer de camera niet gebruikt wordt, lijkt Samsung dat een klein beetje te beperken.

Patent Display Samsung Galaxy S10

Ondanks het feit dat de patent pas geleden is gepubliceerd, werd het octrooi al in maart 2017 ingediend. Het toont verschillende gaten voor de selfiecamera en optische sensoren. Een van deze gaten is voorzien van een transparante display. Een scherm wat, logischerwijs, een lagere resolutie heeft dan het hoofdscherm. Vanuit het patent kunnen we opmaken dat het bedoeld is om kleuren en iconen weer te geven. Denk hierbij aan een cameralens bij het openen van de camera of een kleur om aan te geven waar het toestel mee bezig is. Om op de camera door te gaan: het tweede display zou rood kunnen worden wanneer de camera opgestart wordt, en groen zodra deze gereed is.

Galaxy S10?

Gezien het feit dat het patent in 2017 al is aangevraagd, is de verwachting dat we deze feature in de nieuwe Galaxy S10 te zien krijgen. De grote vraag is alleen wel of dit echt zo is. Samsung heeft ondertussen voldoende tijd gehad om de feature te ontwikkelen en het tweede display is nergens te bekennen op de Galaxy A8s. Daarnaast is een Galaxy vlaggenschip wel hét ultieme podium om dit soort nieuwe, revolutionaire, features te testen.

Patent Display Samsung Galaxy S10

Of dat ook echt het geval is, zullen we tijdens Unpacked 2019 ontdekken. Tijdens dit evenement onthult Samsung overigens niet alleen de Galaxy S10 serie, maar komt het ook met meer informatie rondom de opvouwbare Galaxy F.

LetsGoDigital

Reageer op artikel:
Samsung Galaxy S10 voorzien van een tweede display?
Sluiten