Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 2 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

Voorsprong: hoe de Galaxy S10 de OnePlus 6T en de rest af gaat troeven

Zowel Samsung als OnePlus proberen al enkele jaren een vingerafdrukscanner in hun schermen te verwerken. Het was duidelijk de volgende stap, maar wel een stap die lang op zich liet wachten. OnePlus probeerde het met de OnePlus 5T, maar kreeg het pas op grote schaal voor elkaar met de OnePlus 6T.

Samsung Galaxy S10: streepje voorop

Het leek er dan ook sterk op dat het Chinese merk Samsung alsnog te snel af was. De Samsung Galaxy S10 komt immers pas in februari met een vingerafdrukscanner in het scherm. Nu blijkt echter dat de situatie niet zo zwart-wit is.

OnePlus maakt gebruik van een optische vingerafdrukscanner. Dat betekent dat het scherm oplicht en als het ware een foto van je vinger maakt. Dat kan maar op één specifieke plek op het scherm. Volgens de doorgaans zeer betrouwbare leaker IceUniverse heeft de Galaxy S10 niet een optische, maar een ultrasonische vingerafdrukscanner.

De doorsnee consument zal op het eerste oog niet het verschil beseffen, maar het verschil is groot. Naar verluidt schrapt Samsung de irisscanner, en wordt er gekozen voor een ultrasonische vingerafdrukscanner. Dat is een technologie die geavanceerder werkt dan de optische variant.

Ultrasonische vingerafdrukscanners zijn niet alleen sneller, maar kunnen ook een groter gedeelte van je scherm beslaan. Volgens IceUniverse kan 30 procent van het scherm van de Galaxy S10 je vingerafdruk herkennen.

Op dit moment is de technologie nog niet gereed voor massaproductie, en Samsung is koploper op het gebied van OLED-schermen. Mede daardoor wordt er verwacht dat Samsung zeker voor de eerste helft van 2018 de enige smartphone met een ultrasonische scanner zal hebben.

Tof, maar de grote vraag is of de Koreaanse fabrikant ook de doorsnee consument dat duidelijk kan maken. Op het eerste oog doen beide scanners immers hetzelfde.

?Check ook: Samsung Galaxy S10: het einde van de headphone jack?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Voorsprong: hoe de Galaxy S10 de OnePlus 6T en de rest af gaat troeven
Sluiten