Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 26 mei 2019

Samsung Galaxy S10: deze modus blijkt flink verbeterd

De Night Sight fotomodus die Google afgelopen november introduceerde is volgens velen een game-changer. Dankzij de geavanceerde softwaretechnieken kunnen Pixel-gebruikers in de Night Sight-modus ook in omgevingen met weinig licht ongelooflijk gedetailleerde foto’s maken. Dit heeft er toe geleid dat een aantal concurrerende fabrikanten van Smartphone hun toestellen opnieuw naar de ontwerpafdeling sturen.

Samsung Galaxy S10: Night Mode

Of Apple’s volgende generatie iPhone toestellen over een verbeterde low-light fotografie zullen gaan beschikken valt nog te bezien, maar Samsung laat er in ieder geval geen gras over groeien. Het bedrijf werkt namelijk continue aan een verbeterde nachtmodus functie. De lancering van de Galaxy S10, waarin Samsung al een “Bright Night” functie in had opgenomen was een begin. Maar dit bleek echter nog geen waardige concurrent van Google’s Night Sight-modus.

Vorige maand bracht Samsung een echter nachtmodus optie uit op de S10 via een software-update. Hoewel de nachtmodus op zich een duidelijke verbetering was, bleek deze ook enkele mankementen te hebben. De functie werkte namelijk niet bij iedere gebruiker even goed. Het goede nieuws is dat Samsung dus blijft verbeteren.

Website Sammobile heeft de functie al kunnen testen en zij zijn enthousiast:

”De optie om de Nachtmodus te gebruiken met de “ultra-wide” camera is misschien wel de meest nuttige toevoeging van de nieuwe update. Deze “ultra-wide” camera heeft een kleiner diafragma (F2.2) dan de primaire camera (F1.5), waardoor hij standaard niet zo veel licht kan opnemen en meer ruis heeft. Nachtmodus opnames met de “ultra-wide” lens hebben nog steeds veel ruis, maar je krijgt wel helderdere en iets gedetailleerdere opnames die voorheen niet mogelijk waren.”

Het slechte nieuws is dat de laatste update momenteel alleen nog Zwitserland beschikbaar is, dus het zal even duren voordat we het zelf kunnen testen. Gelukkig wordt er verwacht dat deze de komende weken ook naar andere landen zal worden uitgerold, waaronder Nederland. Meer Samsung nieuws is dit overzicht te lezen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Samsung Galaxy S10: deze modus blijkt flink verbeterd
Sluiten