Samsung incasseert (ondanks succes Galaxy S10) enorm verlies

Op het eerste gezicht heeft Samsung, met de lancering van de Galaxy S10 serie, een ontzettend lekkere tijd achter de rug. Echter is dit alles behalve waar. De producent heeft in Q1 van 2019 een gigantisch verlies gedraaid op het gebied van winst. Sterker nog: het Zuid-Koreaanse bedrijf maakt de grootste daling mee van de afgelopen vier jaar. 

Samsung incasseert enorm verlies in Q1

Samsung lanceerde begint maart de Galaxy S10 serie, onthulde de Galaxy Fold en komt binnenkort met een 5G variant zijn meest recente vlaggenschip. Je zou dus denken dat het ontzettend lekker gaat met de producent, maar op het gebied van financiële cijfers is dat niet het geval. De producent heeft te maken met de grootste winst-daling van de afgelopen vier jaar. Waar Bloomberg experts eerder een daling van 56% verwachtte, kwamen de daadwerkelijk cijfers uit op een daling van 60%. Iets wat niet meer voorkwam na het derde kwartaal van 2014.

De winst van Samsung daalde in het eerste kwartaal, welke in maart eindigde, met zo’n 60%. Dit is een bedrag van 6.2 triljoen Won, wat gelijk staat aan 5,5 miljard dollar. Ondanks het feit dat de Galaxy S10 serie gigantisch succesvol is, lijken andere zaken roet in het eten te gooien. Vorige week vermeldde we al dat Samsung bijzonder hard geraakt wordt door de slechte verkoopcijfers van Apple. iPhones zijn voorzien van OLED-schermen, die gemaakt worden door Samsung. Daarnaast produceert de Zuid-Koreaanse producent ook geheugenchips. De markt rondom smartphones lijkt de laatste tijd sowieso gekelderd te zijn, wat er dus voor zorgt dat het bedrijf ook op dit gebied weinig winst maakt. Afgelopen maand waarschuwde Samsung al voor een flinke daling. Dit had voornamelijk te maken met het feit dat grote partijen als Amazon en Apple minder geheugenchips nodig hadden.

Samsung Galaxy S10 5G

Het is interessant om te zien dat je in eerste instantie positieve geluiden hoort vanuit Samsung wanneer het slecht gaat met de concurrent. Zo staat het al jaren lijnrecht tegenover Apple, maar levert het wel de OLED-schermen en geheugenchips aan de producent uit Cupertino. Gaat het goed met Apple, gaat het goed met Samsung. Maar dit werkt dus ook andersom.

Reageer op artikel:
Samsung incasseert (ondanks succes Galaxy S10) enorm verlies
Sluiten