Vijf dingen die we willen zien in de Galaxy S10

Voorlopig lijken alle grote toestellen van Samsung voorbij te zijn gekomen en is het wachten weer op volgend jaar. We hoeven gelukkig ook weer niet zo lang te wachten, want begin 2019 zouden we al kennis mogen maken met de Samsung Galaxy S10. Dit zijn vijf features die we volgend jaar graag terug zouden willen zien bij de nieuwe bezending Galaxy toestellen.

Nieuw design

Eén van de eerste dingen die we bij de Galaxy S10 willen zien is een ander design dan dat van de Samsung Galaxy s8.  Toegegeven, het is een mooi design en de telefoon ziet er strak uit, maar dit jaar hebben we al de Galaxy S9 toestellen gekregen met hetzelfde uiterlijk. Volgend jaar mag Samsung wel weer zijn best doen om met iets nieuws te komen en de kans is ook groot dat ze dat inderdaad doen. Het design is namelijk een van de grote redenen waarom de Galaxy S9 niet zo goed werd verkocht, hoewel er aan de binnenkant toch veel upgrades waren. Dus alleen de specs veranderen is niet genoeg. Mensen willen ook een nieuw uiterlijk.

Samsung Galaxy S10

Grotere batterij Galaxy S10

Na de problemen met de Galaxy Note 7 is het begrijpelijk dat Samsung het wat rustiger aan deed met de batterij. Het is toch wel jammer dat de S9 Plus maar met een 3.500mAh batterij kwam, terwijl de standaard S9 het zelfs met een 3.000mAh batterij moest doen. Onlang zagen we eindelijk weer verbetering op batterij gebied met de Galaxy Note 9 en zijn 4.000mAh accu. We hopen dat Samsung zich nu weer vrij voelt om grote (maar veilige) batterijen te gebruiken en dit doorzet naar de Galaxy S10 van volgend jaar.

In-display vingerafdrukscanner

Het lijkt alsof we het nu al eeuwen hebben over een in-display vingerafdrukscanner bij de Galaxy serie en helaas is het nog steeds niet gebeurd. In plaats daarvan zitten we nog steeds met een vingerafdrukscanner aan de achterkant. Tegenwoordig zorgt hij er wel minder voor dat je vinger op de camera terecht komt door zijn lagere plaatsing. Volgend jaar zouden we echter toch wel die in-display vingerafdrukscanner willen zien en volgens de berichten zal dat ook gaan gebeuren. De Galaxy S10 en S10 Plus zouden komen met een ultrasone in-display vingerafdrukscanner. Samsung zou daarnaast ook nog met een goedkoper model komen, welke een optische in-display vingerafdrukscanner zou krijgen.

Samsung Galaxy S10

3D-gezichtsherkenning

Als de vingerafdrukscanner-issues zijn verholpen, hebben we natuurlijk ook nog de gezichtsherkenning. Met de Galaxy S9 kun je al een gezichtsscan maken, maar hij is nog niet zo geavanceerd als die van die iPhone X met zijn Face ID. Volgend jaar zouden we ook een 3D-scan bij Samsung willen zien en naar verluid zou ook deze feature eraan zitten te komen. Het toestel ontgrendelen wordt dan nog net iets veiliger en we kunnen dan natuurlijk ook spelen met gedetailleerdere poppetjes.

Dezelfde features voor beide toestellen

Als laatste zouden we ook graag zien dat de S10 en S10 Plus komen met dezelfde features. Op het moment krijg je bijvoorbeeld alleen bij de S9 Plus een dubbele camera. Dus als je voor de beste camera gaat, moet je meteen ook rondlopen met een groter toestel. Sommige mensen zijn echter helemaal niet geïnteresseerd in grotere toestellen, maar willen wel graag ook gebruik maken van dezelfde specificaties. Plus zou eigenlijk alleen moeten slaan op de grootte, net zoals bij de Pixel toestellen. Aan de andere kant is het fysiek misschien wat lastiger om hetzelfde in een kleiner pakket aan te bieden. Vooral nu Samsung ook bezig zou zijn met een driedubbele camera.

Samsung Galaxy S10

Zeiden we dat we voorlopig alle grote toestellen van Samsung al hadden gezien? Dat is wat veel mensen dachten, maar Samsung verraste vriend en vijand tijdens een interview met CNBC met de aankondiging dat we in november eindelijk een opvouwbare smartphone kunnen verwachten. Deze zou onthuld worden tijdens de Samsung Developers Conference in San Francisco.

Reageer op artikel:
Vijf dingen die we willen zien in de Galaxy S10
Sluiten