Samsung Galaxy S10 komt in drie innovatieve varianten

Het is lastig om je anno 2018 als smartphonefabrikant nog te onderscheiden. Xiaomi doet het met zijn prijzen, zoals deze week werd bewezen met de Pocophone F1. Dat toestel biedt de chip van de Galaxy S9, voor slechts 300 euro. Ook in Nederland! Ondertussen werkt Samsung aan de Samsung Galaxy S10.

Samsung Galaxy S10: vingerafdrukscanners onder scherm

Hoe gaat dat toestel vernieuwing bieden? Althans, toestellen, als we insiders moeten geloven. Naar verluidt gaat de Koreaanse fabrikant net zoals Apple drie nieuwe flagships introduceren, begin volgend jaar.

Naast een tweetal opvolgers van de Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus, werkt de fabrikant naar verluidt ook aan een budgetmodel. Bronnen binnen de industrie beweren dat alle drie de varianten een vingerafdrukscanner in het scherm krijgen. Ja, ook het budgetmodel.

Samsung Galaxy S9

Dat is een feature waar veel fabrikanten al enkele jaren aan werken. Men hoopte dat de Galaxy S9 daar al mee uitgerust zou gaan worden, maar de technologie was nog niet gereed voor productie op grote schaal.

Vivo kreeg het in de tussentijd al wel voor elkaar, al beweert Samsung dat hun implementatie nog steeds niet aan alle kwaliteitseisen voldoet. Als we de geruchten moeten geloven, krijgt Samsung het dus begin volgend jaar eindelijk wel voor elkaar.

Dat betekent dat de vingerafdrukscanner niet langer naar de achterkant hoeft te verhuizen. In plaats daar van kun je dan gewoon je vinger op het scherm laten rusten. De scanner zit dan immers onder het schermpaneel verwerkt.

Ultrasonisch versus optisch

Volgens een Koreaanse publicatie zullen de modellen wel verschillen in implementatie. De twee high-end varianten van de Samsung Galaxy S10 gebruiken ultrasonische vingerafdrukscanners, terwijl het budgetmodel het met een optische sensor moet doen.

Althans, als we de geruchten moeten geloven. Neem tot de officiële onthulling alles met een korrel zout. Dat Samsung echter plannen heeft op het gebied van in het scherm verwerkte vingerafdrukscanners, is duidelijk.

Het voornaamste verschil tussen ultrasonische en optische sensoren zit in hoe accuraat ze zijn, en daarmee dus de snelheid. Bovendien zijn ultrasonische sensoren een stuk prijziger om te maken. Sterker nog, drie keer zo duur volgens analisten.

Bron: The Investor via SamMobile

Reageer op artikel:
Samsung Galaxy S10 komt in drie innovatieve varianten
Sluiten