Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 12/11/2018

Galaxy S10 krijgt niet scherm waar je op hoopt (maar er is goed nieuws)

Maart vorig jaar maakten we kennis met Samsung‘s Infinity Display. Sindsdien is vrijwel de gehele markt randloos gegaan, al is die term technisch gezien incorrect. Er moet altijd een schermrand overblijven voor onder andere de selfiecamera. Of toch niet? Wellicht toont de Samsung Galaxy S10 de toekomst.

Samsung Galaxy S10

Onlangs onthulde Samsung zijn opvouwbare toestel. Voor die grote onthulling, kregen we eerst vier nieuwe panelen te zien. De volgende generatie Infinity Displays. Waaronder twee schermen met notches, die waarschijnlijk bestemd zijn voor low-end en mid-range modellen.

Volgens een betrouwbare bron zal een van de overige twee technieken zijn weg vinden naar de Galaxy S10. IceUniverse heeft zich de afgelopen jaren bewezen als een van de meest betrouwbare leakers als het om Samsung’s toekomstplannen gaat.

Volgens hem is Samsung van plan om het Infinity O-scherm te gebruiken voor de Galaxy S10. Dat is het schermpaneel met een kleine uitsparing linksboven, waar de selfiecamera dan zit. Oftewel, het lijkt er sterk op dat de Galaxy S10 een notch krijgt.

Neem dit nieuws voorlopig met een flinke korrel zout, maar het zou een controversiële beslissing zijn. Zeker gezien Samsung eigenlijk zo’n beetje het enige high-end toevluchtsoord is als je een flagship zonder notch wilt.

Samsung Galaxy S10 scherm notch
Waar we op hoopten

Ongelukkige context

Bovendien is de context zeer ongelukkig. Vorige maand presenteerde Samsung namelijk een technologie waarmee camera’s in/onder het scherm verwerkt kunnen worden. Dan heb je dus geen uitsparing meer nodig. IceUniverse wijst er echter op dat die technologie nog te nieuw is.

Samsung Galaxy S10 scherm notch
Wat we krijgen

In de huidige staat zou de implementatie wazige foto’s opleveren. Waarschijnlijk is die technologie dus pas gereed voor massaproductie in 2020. Op naar de Samsung Galaxy S11? De tussenstap zal dus even slikken worden, als dit nieuws blijkt te kloppen.

Toch wordt de Samsung Galaxy S10 alsnog een innovatief toestel. Er zit namelijk een ultrasonische vingerafdrukscanner in scherm. De OnePlus 6T heeft een optische scanner. Het verschil is aanzienlijk, in het voordeel van de Galaxy S10. Hier lees je daar meer over.

Reageer op artikel:
Galaxy S10 krijgt niet scherm waar je op hoopt (maar er is goed nieuws)
Sluiten