Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 6 feb 2019

Samsung Galaxy S10e mega-leak: specs, foto’s en meer!

Het is al langere tijd duidelijk dat Samsung dit jaar tijdens het Mobile World Congress met meer flagship-varianten dan ooit komt. De Samsung Galaxy S10, Galaxy S10 Plus, de Beyond X en een opvouwbare Galaxy Fold. Daarnaast kun je ook rekenen op een goedkoper model, de Samsung Galaxy S10e.

Samsung Galaxy S10e: naam bevestigd

Daarvan lekten eerder deze week een flinke lading aan productafbeeldingen. Waar we eerst dachten dat het toestel de naam Galaxy S10 Lite zou gaan dragen, is het nu zeker dat het om de Galaxy S10e gaat. Dat is bevestigd door nieuwe hands-on foto’s en officiële certificatie-documenten van een Taiwanese instantie, NBTC.

Een verstandige move van Samsung, want ‘Lite’ impliceert dat iets minder is. Terwijl de Galaxy S10e nog steeds een stuk prijziger dan OnePlus zal zijn, inclusief bijbehorende high-end specificaties.

Foto’s en specs

Naast die certificatie hebben we dus ook hands-on foto’s van de iPhone XR-killer te pakken. Een van de foto’s toont een lineaal die naast de punch hole camera gehouden wordt. Daardoor wteen we nu dat de selfiecamera een diameter van ongeveer 10mm heeft. Ook valt het op dat het cameragat niet verborgen wordt middels slimme software-trucjes.

Verder weten we nu dat de Galaxy S10e een 5.8-inch scherm krijgt, zonder gebogen schermranden. De vingerafdrukscanner zit aan de zijkant, in de behuizing verwerkt. Ter vergelijking: de Galaxy S10 en Galaxy S10 Plus hebben respectievelijk een gebogen 6.1-inch en een 6.4-inch scherm.

Op 20 februari worden alle nieuwe modellen geïntroduceerd, tijdens een speciaal Unpacked-event. Tijdens datzelfde event gaan we dus ook kennis maken met het mysterieuze opvouwbare toestel van de Koreaanse fabrikant. Een paar dagen later volgt de concurrentie, ook in sommige gevallen met een opvouwbare smartphone. We gaan interessante weken tegemoet

GSMArena

Reageer op artikel:
Samsung Galaxy S10e mega-leak: specs, foto’s en meer!
Sluiten