Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 4 feb 2019

iPhone XR-killer: dit is de Samsung Galaxy S10e in alle kleuren

Eind vorige week maakten we kennis met officiële renders van de Samsung Galaxy S10 en Galaxy S10+. We konden beide toestellen in detail bewonderen. Maar waar is het langverwachte budgetmodel, de Samsung Galaxy S10e? Nu hebben we dat toestel alsnog in vol ornaat te pakken.

Samsung Galaxy S10e gelekt

De doorgaans zeer betrouwbare leakers van WinFuture hebben officiële beelden van het toestel gelekt. De Galaxy S10e is de verwachte naam van het toestel dat we eerst kenden als de Galaxy S10 Lite. Wat de naam dan ook wordt, het doel is duidelijk: de iPhone XR verslaan.

Na enkele jaren met gebogen AMOLED-schermen, gaat Samsung toch weer terug naar een plat scherm. In tegenstelling tot zijn grotere broers heeft de Galaxy S10e dus geen gebogen schermranden. Wel maakt het toestel gebruik van Samsungs Infinity-O technologie.

Dat is de kleine uitsparing die je rechtsboven ziet, waar de selfiecamera huist. Daardoor is er geen notch nodig. Verder zien we een vrij uniform dunne schermrand rondom het hele scherm, al is de kin nog steeds iets dikker dan de rest. Hoe dan ook resulteert het in een premium design, het woord budget is hier niet aan de orde.

Specificaties en prijzen

Waar je de lagere prijs wel in terugziet, is het lijstje aan verwachte features. Zo heeft de Samsung Galaxy S10e naar verluidt geen ultrasonische vingerafdrukscanner in het scherm. In plaats daarvan zit de vingerafdrukscanner van de iPhone XR-killer aan de zijkant, in het frame verwerkt.

Verder beschikt het toestel over een toegewijde Bixby-knop, een SD-kaart slot, een USB-C port en een headphone jack. Niet geheel onbelangrijk.

Aan de achterkant zien we twee camera’s, horizontaal gepositioneerd. Eerder gelekte specs wijzen op een 12-megapixel camera, die het vooral goed moet doen met slecht licht. De tweede sensor wordt niet zoals voorheen een telefoto-lens. In plaats daarvan kun je een wide-angle 16-megapixel camera verwachten.

Samsung Galaxy S10e gelekt

Onder de motorkap zit de krachtige Exynos 9820 in Europa, in de Verenigde Staten moeten ze het met de Snapdragon 855 doen. Het verwachte prijskaartje komt neer op 749 euro voor het basismodel in Europa. Daarmee zit Samsung ruim onder de iPhone XR, waarvoor je minimaal 859 euro moet neertellen. Op 20 februari worden alle nieuwe Galaxy S10-modellen onthuld.

WinFuture

Reageer op artikel:
iPhone XR-killer: dit is de Samsung Galaxy S10e in alle kleuren
Sluiten