Samsung Galaxy S11 beschikt over deze indrukwekkende camera

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan krijgt de Samsung Galaxy S11 een nieuwe 108-megapixelcamera en een periscoopcamera. De eerder door Samsung ontwikkelde 108-megapixelcamera lijkt nu dus niet naar de Galaxy S11 te komen; in plaats daarvan zal er een betere aanwezig zijn.

De camerabump op de achterkant van de Samsung Galaxy S11 lijkt een controversieel punt te gaan worden in techland in 2020 — zelfs na de discussies die al gehouden zijn over de cameravierkanten van de Pixel 4 en iPhone 11. Maar zoals het nu lijkt gaat Samsung dat probleem oplossen door een goede kwaliteit aan te bieden als het om de foto’s en video’s gaat.

Samsung Galaxy S11 met nieuwe 108-megapixelcamera

Zo kwam eerder al naar buiten dat de Galaxy S11 een 108-megapixelcamera gaat krijgen. Dit had de 108 megapixel ISOCELL Bright HMX-sensor kunnen zijn die de Zuid-Koreaanse fabrikant in augustus van dit jaar aankondigde, maar niets lijkt minder waar te zijn op dit moment.

Samsung Galaxy S10 Plus review designSamsung Galaxy S10 Plus review design
Achterkant en camera’s Galaxy S10 Plus. (Bron: Dominick Vietor / WANT)

Leaker Ice Universe, die het wel vaker bij het juist eind heeft als het om technieuws gaat, laat namelijk weten dat Samsung een nieuwe 108-megapixelsensor ontwikkeld heeft. De hoeveelheid megapixel is hetzelfde, maar de sensor zou toch een stuk geavanceerder moeten zijn. De sensor zou negen pixels in één pixel kunnen proppen, waardoor er in theorie veel meer details naar voren gebracht kunnen worden. De cameralens zou de foto’s standaard in 12 megapixel gaan aanbieden.

Goede dark mode?

Waarschijnlijk betekent dit ook dat Samsung straks een goedwerkende dark mode kan aanbieden in de camera-applicatie, omdat de sensor veel meer informatie kan verwerken dan de sensoren die hiervoor aanwezig waren in Samsung-toestellen. Samsung-telefoons maken doorgaans prima foto’s, maar de donkere modus laat vaak nog wat te wensen over.

De verwachting is dat Samsung de Samsung Galaxy S11 in februari gaat presteren. De datum die nu genoemd wordt voor de presentatie is 18 februari 2020.

Slashgear

Reageer op artikel:
Samsung Galaxy S11 beschikt over deze indrukwekkende camera
Sluiten