Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 20 mei 2019

Samsung Galaxy S11 nu al voorzien van (creatieve) codenaam

De Samsung Galaxy S10 serie ligt nog geen drie maanden in de winkels, de Note 10 moet nog aangekondigd worden en er wordt nog volop aan de Galaxy Fold gewerkt. Echter wil dat niet zeggen dat de geruchten omtrent de Galaxy S11 al de wandelgangen weten te vinden. Sterker nog: waar we vorige week al een eerste gerucht tegenkwamen, lijkt de codenaam van de serie het daglicht ook al gevonden te hebben. 

Samsung Galaxy S11 nu al voorzien van codenaam

Eind vorige week zagen we de eerste details omtrent de nieuwe Galaxy S11 al opduiken. Volgens Samsung zelf zou het al klaar zijn om de 5nm chipset te lanceren, waardoor het toestel bijzonder snel wordt. Mocht dat daadwerkelijk zo zijn, dan is de nieuwe chipset precies op tijd voor de lancering van de nieuwe S-serie van het merk. Maar waar dit slechts speculatie was, lijkt er nu een gerucht rond te gaan dat met iets meer zekerheid te bevestigen is. Ice Universe, een van de betrouwbaarste bronnen op het gebied van Samsung, komt met de codenaam van het nieuwe toestel aanzetten.

Op Twitter maakt de tipster bekend dat Samsung de codenaam “Picasso” hanteert voor de nieuwe Galaxy S11 serie. Uiteraard is dat een verwijzing naar de gelijknamige Spaanse kunstenaar. Wie overigens de codenamen van voorgaande toestellen erbij pakt, zal zien dat er een aanzienlijk verschil is. De Galaxy S8 serie kreeg de naam ‘Dream’, de S9 serie ‘Star’ en de S10 serie ‘Beyond’. Maar wie de codenaam van de aankomende Galaxy Note 10 erbij pakt (Da Vinci) zal zien dat de naam niet willekeurig gekozen is.

Maar goed: we hebben het over een codenaam en dat zegt simpelweg bijzonder weinig. Althans, op dit moment dan. We krijgen niet meer informatie over de line-up van de nieuwe serie of de toestellen zelf, maar kunnen wel meer details spotten nu de codenaam op straat ligt.

Reageer op artikel:
Samsung Galaxy S11 nu al voorzien van (creatieve) codenaam
Sluiten